De revolutie van Foy Vance (7.8)

Goede snor, goede liedjes en een magnifieke stem. Zo introduceerden we alweer twee jaar geleden Foy Vance. Noord-Ier van afkomst en zangert al beroep. Langspeler Joy of Nothing was net uit en kreeg bij ons de handen op elkaar. Niet omdat het thema (de liefde) ons enorm aansprak. Maar man of man, wat een fantastische stem heeft onze vriend Foy Vance. We kunnen hier nu 315 Youtube-clipjes plaatsen om ons gelijk te halen, maar we kiezen er voor eentje: Feel For Me.

Hoewel dus uit 2013 draaien we de plaat nog vrij veel. Daar gaat binnenkort misschien wel verandering in komen. Niet omdat we hem zat zijn, maar omdat er met The Wild Swan een nieuwe plaat onderweg is. Het is nog wel even 2 maandjes wachten, tot 13 mei om precies te zijn. Wij zijn niet de enigen die aftellen. Elton John en Ed Sheeran doen ongetwijfeld hetzelfde. Ok, dat behoeft wat toelichting. Sir Elton John is namelijk executive producer van de plaat. En The Wild Swan verschijnt op Gingerbread Man Records, het platenlabel dat Edje Sheeran vorige jaar startte.

En als klap op de vuurpijl is er ook nog muziek. Twee tracks zijn al vrijgegeven, om precies te zijn. De meest recente daarvan is Noam Chomsky is a Soft Revolution. Zo op het eerste gehoor iets meer rock ’n roll dat de hartbrekende ballads die we gewend waren. Maar niettemin nog steeds dikke prima. En op She Burns laat Foy Vance horen dat hij ‘het’ nog steeds heeft.