Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 9th 2018

Aan de horizon gloort ISLAND (8.5)

Het is die stem, hè (en dat U2-achtige galmgitaartje en hints naar de spannende kant van Kings Of Leon)
Song: ISLAND - Horizon
Album: Feels Like Air (out now)
Live zien: Rotterdam (Motel Mozaique, 19.04), Amsterdam (Paradiso, 24.04), Utrecht (TivoliVredenburg, 25.04)

Afgelopen vrijdag kwam-ie dan eindelijk uit: Feels Like Air, het debuutalbum van ISLAND. De band uit Londen imponeert met gedragen liedjes, die ergens het midden houden tussen het spannenste werk van Kings of Leon en U2. Grootste troef is het hese stemgeluid van frontman Rollo Doherty.

ISLAND is al een tijdje in opkomst. In 2015 kwamen ze op de radar van muziekliefhebbers met hun single ‘Stargazer’ (zoals bij ons) en eerste EP (Girl), gevolgd door het sterke A Place You Like (2017). Samen met airplay in Engeland op Radio 1 en BBC 6, gaf ze het genoeg munitie om zalen in Engeland uit te verkopen (en in Amsterdam) en shows te spelen op een grote festivals als Leeds & Reading en THe Great Escape.

Feels Like Air zal hun fanbase alleen maar groter maken, en rap waarschijnlijk. Prijsnummer is ‘The Day I Die’ dat gaat over je weg vinden in deze digitale tijd. “It often seems in our increasingly digital world people have forgotten how to live. The song is about finding the power to escape the mundane,” aldus de band.

Eind deze maand staan ze nog in de kleine zalen in Nederland, dus doe er je voordeel mee.

Saguru is in Akureyri (7.9)
The San Sebastian is indrukwekkend mooi (7.9)