Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on August 14th 2014

Alex Clare is terug, minder beats maar meer soul (8.5)

Soulvolle dubstep, Jamie Lidell en James Blake die goed naar Paolo Nutini hebben geluisterd
Song: Alex Clare - Take You Back

Alle koks opgelet, het is nog niet te laat voor een muzikale carrière! Levend bewijs: de Brit Alex Clare. Alex Clare kon prima koken, maar dat gold ook voor muziek maken. In 2011 bracht hij zijn debuutplaat The Lateness of the Hour uit, geproduceerd door niemand minder dan de mannen van Major Lazor.

Single Too Close, afkomstig van dat debuut, zou een aantal jaar later zelfs best wel op een hit gaan lijken met 58 miljoen streams en 53 miljoen Youtube-views. Waarom? Dat is altijd lastig natuurlijk, maar wellicht omdat het een heerlijk soulvolle stem toevoegt aan beats die we al gewend waren van James Blake, Jamie Woon en The XX.

De verwachtingen voor zijn nieuwe plaat, Three Hearts, waren dan ook hooggespannen. Gelukkig worden ze volledig ingelost. Alex Clare gaat door waar hij gebleven is met dansbare beats en een volle stem. Luister maar eens naar single War Rages On en titelnummer Three Hearts (beetje R.E.M.).

Vinden wij overigens niet de beste tracks van het album, want dat is met afstand Take You Back. De beats zijn wat minder aanwezig, maar van tijd tot tijd horen we Paolo Nutini, dan moet het dus wel fantastisch zijn.

Owl John is ook een sad bastard (7.5)
Kijk Wolf Alice eens lachen (7.7)