Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 11th 2014

All We Are blijft wel in leven (9.0)

The xx, Warpaint en Caribou opgesloten in een Noors hutje met de discoplaten van de Bee Gees
Song: All We Are - Keep Me Alive
Album: All We Are (02.02.2015)

Op de valreep van het nieuwe jaar gooien we nog even een bijzonder veelbelovend bandje tegen je aan: All We Are. Nieuwe single Keep Me Alive hangt hier op de redactie stevig in de repeat.

Het liedje is afkomstig van het op 2 februari verschijnende titelloze debuutalbum en heeft in singles I Wear You en Feel Safe twee eveneens uitstekende voorgangers. “Groovy laid back funk beat, psychedelische gitaarloopje en absolute oorwurm Ooh Ooh Ooh refrein,” merkt platenmaatschappij V2 Records terecht op in haar mailing over laatstgenoemd liedje.

Een kort voorstelrondje: All We Are is een trio internationals die elkaar ontmoet hebben op de universiteit in Liverpool: drummer/zanger Richard ‘O Flynn (drums, vocals) is Iers, zangeres/bassiste Guro Gikling komt oorspronkelijk uit Noorwegen en gitarist/zanger Luis Santos is Braziliaan.

In een hutje in de Noorse bergen werden de songs geschreven, waarna de tracks opgenomen werden in hun zelfgebouwde studio in Liverpool, om in Londen afgemixt te worden door Dan Carey (Bat For Lashes, M.I.A, Hot Chip).

Dankzij de hierboven genoemde singles, allen ook voorzien van hippe clipjes, is de band inmiddels al bedekt onder een grote laag buzz. Muziekliefhebbers en journalisten (The Guardian: “Beautiful, drowsy melodies”) zijn enthousiast en kijken reikhalzend uit naar het debuutalbum.

Uiteraard kun je All We Are checken op het Eurosonic festival in Groningen (16 januari spelen ze), maar ze komen ook naar de zalen: 5 maart in Brussel (AB Club) en een dag later in Amsterdam (Paradiso).

Written by Harm