Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 22nd 2019

Als het niet hoeft, dan hoeft het niet van Maybird (7.7)

Eenvoud uit de jaren '60 met een licht psychedelische sound.
Song: Maybird - Don't Keep Me Around
Album: TBA

Ken je Kurt Vonnegut’s boek The Sirens of Titan? Dat is dé bron van inspiratie voor het nog te verschijnen tweede album van Maybird. Het gaat over het zoeken naar betekenis, vasthouden van herinneringen en proberen om niet te vergeten. De band uit New York deelt nu alvast Don’t Keep Me Around. Een psych-pop-pareltje met een duidelijke boodschap. Als je met mij geen rekening meer houdt; don’t keep me around.

If you’re gonna count me out
If you had any shred of doubt
Don’t keep me around

Caleidoscopisch, zegt de een. Van kosmische proporties, zegt een ander. Maar frontman Josh was juist op zoek naar die simpelheid van geliefde muziek uit de jaren ’60. Rechttoe, rechtaan. En op repeat. Dat komt ook veel meer in de buurt bij wat wij horen in Don’t Keep Me Around. Dat komt ook dichter bij wat we eerder hebben gehoord van Maybird. Net spannend genoeg om heel lekker te zijn.

Written by Jasper