Alternatieve WK hits: de selectie
 


Het WK in Brazilië is in volle gang en ons verrassend goed presterend elftal moet het doen met de vreselijke Nederlandse inzendingen van onder andere Jamai en Rene Froger. Het ligt dus voor de hand om zelf maar een goede opstelling te maken van alternatieve WK hits.

• Door Maurice Swiersema / @de_maus

Engeland
In Engeland hebben ze het gelukkig beter bekeken. Daar geen Roy Donders en zijn juichpakken, en het Engelse elftal luisterde naar Mumford & Sons en Ed Sheeran ter voorbereiding op de wedstrijden. Misschien had Wayne Rooney in plaats van Jake Bugg toch maar wat vaker Jan Smit moeten opzetten?

Anyway, de Engelse krant The Sun wilde de altijd enthousiaste supporters ondersteunen met een eigen nummer voor hun WK-campagne onder het motto ‘Do Us Proud’ en liet een aantal bands de klassieker I’ll Never Find Another You van The Seekers coveren. Uiteindelijk is het de versie van Dexters uit Londen geworden die het nummer uit 1968 wat extra ballen gaf. Het heeft de Engelse ploeg helaas niet weten te redden van een vroege uitschakeling.


Duitsland
Gezien succesvolle Duitse exportproducten als Rammstein en Tokio Hotel is het niet zo gek dat Toxigen op de Blink 182-tour gaat met hun Duitstalige punk rock waardoor je je gaat afvragen of Sum 41 überhaupt nog bij elkaar is. Hun eerste optreden gaven ze pas eind vorig jaar, maar dat valt er niet aan af te horen. Dit drietal staat te springen om die beker naar Duitsland te halen.


Australië
Ondanks dat Australië er door ons al vakkundig uitgeknikkerd is, wisten de heren van Vaudeville Smash uit Melbourne toch maar mooi een YouTube-hitje te scoren met hun dansbare ode aan de legendarische Fransman Zinedine Zidane. En nu Frankrijk nog steeds in de race zit, zou het zomaar eens een hit kunnen worden in heel Europa. De namen van de overige wereldvoetballers , waaronder Cruijff, Van Basten en Van Persie, zijn ingesproken door de Australische Jack van Gelder, Les Murray. Op Youtube al meer dan een miljoen keer bekeken…


Israel
Tot slot is het jammer dat Israel niet meedoet dit jaar, want anders was deze instant classic van Cannons uit Tel Aviv zeker in de top 3 gekomen. Je gaat bijna twijfelen of ze wel echt uit het Midden-oosten komen, maar hun Facebook-pagina vol Hebreeuwse teksten bewijst het tegendeel. De energieke clip is opgenomen in het stadion van Hapoel Tel Aviv en heeft maar één doel(pun(t) intended): scoren!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op