Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on August 15th 2014

Amber Run komt er nu echt aan (8.7)

Een vroege Coldplay in een iets moderner jasje
Song: Amber Run - I Found

Hier op de Gobsmag redactie duikt de naam van de uit Nottingham afkomstige band Amber Run steeds vaker op. Over single I Found wordt het vooralsnog het meest gesproken.

In 2013 hoorden we voor het eerst van de band middels het EP’tje Noah. Vier prima, melodieuze liedjes met als uitschieter Little Ghost. Het bracht de band onder andere naar het Eurosonic festival in Groningen.

In april verscheen weer een EP’tje: Spark. Wederom een veelbelovend geluid. En een bekend geluid, want bij liedjes als Spark en bovenal Heaven komt de Coldplay van omstreeks A Rush Of Blood To The Head (2002) om de hoek kijken.

Het nieuwe I Found is misschien wel het beste wat Amber Run tot nu toe heeft uitgebracht. Een spannend pianoliedje met indringende beat en mysterieuze vocalen (grappig ook hoe het enigszins doet denken aan het dit jaar uitgekomen Midnight van, inderdaad, Coldplay). Een liedje voor onder een Net 5 serie als Grey’s Anatomy, dat ook: “I found love where it wasn’t supposed to be. Right in front of me. Talk some sense to me.”

Ja, Amber Run zou weleens grote dingen kunnen gaan doen, ook in Nederland.

Extra gratis tip: akoestisch is-ie misschien nog wel mooier.

Written by Harm