Bart Davenport hoeft niet zo nodig beroemd te zijn
 

SONG

Bart Davenport - Fuck Fame [listen on Soundcloud]

SOUNDS LIKE

The Smiths, Paul Weller en Huey Lewis and The News in één belachelijk catchy zijnde jamsessie

RATING

7.7

POSTED ON


Amerikaan Bart Davenport is al een jaartje of twaalf actief in de muziek. We gaan eerlijk zijn omdat er al zoveel oneerlijk mensen zijn in dit wereldje (en ook in andere wereldjes): hij was tot voor kort een onbekende voor ons. Het dit jaar uitgekomen album Physical World bracht daar echter verandering in.

De roots van Davenport liggen in 90s garage and blues scenes, lezen we op z’n website. Hij vormde een bandje (The Loved Ones), bracht twee platen uit en ging daarna solo.

Vorig maand verscheen dus Physical World, zijn zesde studio album. Gelokt door de uitstekende single Wearing The Changes lag-ie in een onbewaakt moment ineens in de Gobsmag cd-speler om daar maar niet uit te komen. De sound van Davenport herinnert ons namelijk aan bands die ons dierbaar zijn: The Smiths, een beetje The Jam, een beetje Paul McCartney en zelfs een beetje Huey Lewis and The News (!). Yup, 80’s jingle jangle pop vermengt met Beatlesque melodieën.

Prijsnummer van die heerlijke plaat? Dat moet het belachelijk catchy zijnde Fuck Fame zijn. Een liedje dat je wel mee moet zingen. “Fame? what fame? I can be creative from behind the scenes. Fame? Fuck fame.” En zo is het.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op