Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 11th 2014

Baxter Dury is ons plezier, is het niet? (7.7)

Britser dan Britse synthpop met een vleugje Blur en de genetische groeten van Ian Dury, mate
Song: Baxter Dury - Palm Trees

Op 20 oktober verschijnt It’s A Pleasure, de vierde langspeler van de Britse zanger / producer Baxter Dury. Nieuwe single Palm Trees vindt nu zijn weg naar ons scorebord.

Eerst iets wat je misschien al weet: Baxter Dury is de zoon van Ian Dury, de in 2000 overleden cultheld en zanger van hits als Hit Me With Your Rhythm Stick, Wake Up And Make Love To Me en uiteraard Sex & Drugs & Rock ’n Roll. Baxter zien we als vijfjarig jochie dan ook terug op de albumhoes van Ians in 1977 verschenen New Boots and Panties!!

Solo is Baxter ook prima bezig. Het volgende maand verschijnende It’s A Pleasure is zijn vierde plaat sinds het briljant getitelde debuut Len Parrot’s Memorial Lift uit 2002.

Baxter kwam echter pas goed op onze radar met het in 2011 verschenen Happy Soup. We vielen meteen voor een liedje als Claire, een meisje dat-ie ooit kende en die eigenlijk helemaal niet blij bleek te zijn met het liedje. Don’t waste your life, Claire…

Ook op de nieuwe single Palm Trees klinkt Baxter weer op en top Brits. Een beetje Blur en een beetje als z’n pa. Het is knap hoe zijn teksten veelal over “het normale leven” gaan, maar toch een soort van stijlvol klinken. Hier op de redactie hebben we er een term voor bedacht (die ongetwijfeld al ergens anders is geclaimd): Working classy. Maar goed, wie zijn wij.

Mis Ryley Walker niet! (8.5)
Petter Carlsen en zijn melodieuze pracht (7.9)