Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 2nd 2014

Bear’s Den gaat lekker, ook in de Sahara (7.5)

Hipster verantwoord alternatief voor Snow Patrol, mét de incidentele banjo
Song: Bear's Den - Sahara
Album: Without / Within (EP, 28.10.2013)

Eind 2013 kregen wij een e-mailtje van de Nederlandse promotor van de Engelse band Bear’s Den. In een paar zinnen werd daar het succes van deze drie gasten uitgelegd. Daarom volgt nu een stukje oud-Hollandsch ctrl-c/ctrl-v’en naar de mensen toe:

“Deze zomer zijn ze op tour geweest met Mumford & Sons en daarna met Daughter en The Vaccines in de VS, waar ze in enorme festival- en stadion shows hebben kunnen optreden. Vervolgens vlogen ze naar Australië om daar Matt Corby te supporten tijdens zijn theater tour (maar dan wel theaters met een capaciteit van 5000 man), en daarnaast ook een aantal kleinere eigen shows. Ze hebben net een uitverkochte UK en Europese tour achter de rug, op 13 november stonden ze in de bovenzaal Paradiso.”

Kortom, het gaat lekker met Bear’s Den. En dat begon allemaal met het begin 2013 verschenen EP’tje Agape * en de sterke titeltrack. Eind 2013 verscheen een opvolger, wederom een EP: Without / Within. Eerste single van dat “schijfje” is het uitstekende Sahara, maar ook Sophie en –onze favo– My Liar mogen er ook zijn.

Duidelijk: het zal ons niet verbazen als het volgende e-mailtje van de Nederlandse promotor een stuk langer is. Scheelt ons ook weer typen.

* Agape is een Grieks woord en wordt in het Nederlands vertaald met ‘liefde’, hoewel dit een verarming is van het woord agape en zijn volledige betekenis. Je vroeg het je af, we wisten het. Maar wat is dan de volledige betekenis? Check Wikipedia.

Written by Harm