Bergstra analyseert de week van Gobsmag [5]
 


Als de Jan van Halst van Gobsmag analyseert Bergstra, cijferfetisjist en drievoudig wereldkampioen 100 meter Excel scrollen, iedere zondag de afgelopen week toevoegde liedjes op ons Scorebord Der Nieuwe Muziek. Niet dat we daar om gevraagd hebben, hij stond ineens op de redactievloer met onder de arm een pak karnemelk (7.8) en de nieuwe editie van OOR (6.3). Maar wij zijn niet de minste. Van een beetje werkgelegenheid geven naar de mensen toe is nog nooit iemand minder geworden.


Bergstra analyseert de week van Gobsmag [#5] – 3 t/m 7 februari 2014

kantoorVoor Gobsmag begrippen was het een vrij rustige week. Natuurlijk, er werd veel nieuwe muziek geluisterd door de mannetjes Harm en Bas, en Fritsie deed hondstrouw zijn koffierondjes, maar toch was de sfeer ietwat gezapig te noemen. Of gezapig: nee, dat is de verkeerde uitdrukking. Nu lijkt het net of de afgelopen week er één was om snel te vergeten en dat is allerminst het geval. Hoogstwaarschijnlijk komt het door de rollercoaster die de voorgaande weken waren. Voor mij vooral.

De laatste dagen heeft de redactie wat meer flair en karakter gekregen. Zo is de grote blinde muur achter Harm’s bureau opgefleurd met de tekst “Muziek = Emotie (9.6)”. Een statement recht uit Harms hart en één van de (vele) idealen van Gobsmag. Bas kon niet achterblijven natuurlijk en op de muur achter zijn bureau prijkt nu de niet geheel zelf bedachte slogan “Catchy If Catchy Can”. Tja, laat ik er dit van zeggen: “Niets Zo Nice Als Discospikkels Op Een Bolletje Sorbetijs” sloeg echt nergens op. Had ook niet op de muur gepast overigens.

Bretonlabs-Press-Shoot_MSethi-58680035-copyMaar over catchy gesproken: de mannetjes waren deze week beiden erg enthousiast (8.3) over het Britse bandje BRETON. En ik ook. Single Envy is “Cactchy As A Mofo” (was getekend: Bas) en album War Room Stories zou zo maar een klein pareltje in 2014 kunnen blijken te zijn. Wat in het huidige shuffle-tijdperk een puike prestatie te noemen is.

Breton – Envy | Lees het Gobsmag rapport

Minder puik is het Gobsmag rapport over YOUNG & SICK. Het zou moeten klinken als “Mister & Mississippi met peper in hun reet”, maar daar klopt bijzonder weinig van. Behalve het gedeelte ‘sippi’ dan. Bij het luisteren springen de tranen (niet de van geluk of ontroering) letterlijk in m’n onderbroek. En nee, dat komt niet door de peper.
Fritsie was er nog bijna op uit gestuurd om taart te halen bij Blomsa. Er schijnt namelijk een Nederlander achter te zitten. Na een kort redactie beraad gaf Harms vetorecht de doorslag. “Trek je schoentjes maar weer uit, Frits. Soms kan je dingen beter onder de pet houden.” Waarop Frits verbaast zijn petje met Mickey Mouse oren van zijn hoofd trok en aan de binnenkant begon te inspecteren alsof er iets onder verstopt was.
Vervolgens prijkt er geheel onverwacht dan toch een strakke 8.0 op het scorebord. Tsja.

Young & Sick – Continuum | Lees het Gobsmag rapport

admiralWeer even terug naar catchy. “Koning Keizer Admiraal, FreeBees sparen ze allemaal” was het eerste wat Bas wist uit te brengen na het horen van Nothing Else To Do, het nieuwe schijfje van ADMIRAL FREEBEE. Zelfs Frits schudde meewarig zijn hoofd, zuchtte eens en stond op om koffie te halen. Harm en ik keken elkaar aan en zonder een woord te zeggen wisten we: yup, dit is goed. Dit is heel goed. En ik had dan ook wel een 9 verwacht op het scorebord. Het is slechts een schamele 7.8 geworden. Hoe dat komt, hoor ik je vragen? Goede vraag. Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Waar ik wel een idee bij heb is de tekst die ik graag op de muur in de vergaderzaal zou zien: “And I fell in love with you ‘cause there is nothing else to do (9.0)”. Nu alleen de mannetjes nog overtuigen.

Admiral Freebee – Nothing Else To Do | Lees het Gobsmag rapport

Tijd om af te sluiten. En om Fritsie bij één van de vele supers hier in de buurt op te snorren. Een paar uur geleden stuurde Harm ‘m op pad met de opdracht om een paar builtjes Highasaki Thee te gaan halen en hij is nog steeds niet terug.
“Geintje, Van Halst. Moet kunnen.”

Bergstra – de Jan van Halst van Gobsmag

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op