Bij zijn: PopUp 010 op 30 mei aanstaande
 


“Gobsmag-favorieten Black Oak en Douglas Dare voor een schamele 10 euro op 30 mei”

PopUp 010 is een Rotterdams initiatief van vier muziekliefhebbers. Geboren uit de liefde voor muziek en de constatering dat poppodia eigenlijk steeds minder plek bieden aan opkomend talent. Combineer dit met het feit dat Rotterdam enorm veel muzikaal talent herbergt en oneindig veel toffe locaties heeft en PopUp 010 is geboren. PopUp 010 is een pop-up-poppodium, zoals ze het zelf omschrijven. In het kort: intieme, semi-akoestische optredens op locaties waar je zo snel geen live muziek verwacht. Op vrijdag 30 mei vindt de vierde editie plaats. En dat is een bijzondere.

Door Klaas Bakker / @DeBaardt

 

Bij Gobsmag kijken we graag naar gebouwen. Echt vreemd vinden we dat zelf niet, moeten we eerlijk bekennen. Architectuur is namelijk een kunst apart, net als de muziek die we hier bespreken (en overigens ook veel muziek die we hier niet bespreken). Of het nou popzalen in het land zijn, monumentale concertgebouwen of wolkenkrabbers waar je U tegen zegt, wij beschouwen de bouwkunst als iets bijzonders. Of dacht je dat muziek en architectuur echt niks met elkaar te maken hebben? Lees anders dit artikel eens.

Wat is er dan mooier dan die twee zaken te combineren? In het hart van de stad die onlosmakelijk met architectuur verbonden is en tegelijk het gemis van een fatsoenlijk poppodium heel diep voelt, is daar de verbindende factor. In samenwerking met het Rotterdamse Architectuurfestival ZigZagCity ondernemen de jongens van PopUp 010 een van de meest prijzenswaardige initiatieven die de stad de afgelopen tijd heeft gezien. Voor wie de stad een beetje kent: In het Laurenskwartier (Rotterdam Centrum) treden op vrijdag 30 mei aanstaande op verschillende locaties te gekke bands op.

Douglas Dare
Uit de stal van Ólafur Arnalds en Nils Frahm komt de 22-jarige Britse singer-songwriter. De muziek laat zich lastig typeren, maar we zouden Gobsmag niet zijn als we niet toch een poging doen: James Blake meets Perfume Genius en Rufus Wainwright. En dat klinkt gewoon heel erg lekker, zo schreven we eerder al in ons scorebord-stuk over nieuwe single ‘Swim’ (8.3). Verstild pianospel, intense stem en breekbare beats. Zijn eerste EP is al te luisteren in Spotify, hetzelfde geldt voor de eerste single van zijn volledige studioalbum dat half mei verschijnt. Maar oordeel vooral zelf:

Black Oak
Black Oak is de samenwerking tussen twee van Neerlands beste folk-pop bands. Thijs (I Am Oak) en Geert (The Black Atlantic) bundelden de krachten en brachten onlangs een zeer fijne split EP uit op het Utrechtse Snowstar Records. Nieuwe nummers, niet eerder uitgebrachte nummers en samenwerkingen. Gobsmag zou Gobsmag niet zijn als we niet een van deze nummers zouden uitlichten op het scorebord. Laten we dat nou gedaan hebben met het prachtige Rove, dat een dikke 8.0 scoort. Fleet Foxes meets The Tallest Man On Earth en The Shins.

Ook Ryan Koriya (bassist van Mann Friday, je weet wel, van de bescheiden zomerhit Sunrise Everyday) en het Rotterdamse In Previous Chapters zullen op 30 mei komen spelen. Lokaal talent is immers een belangrijke factor. Ze zullen een unplugged electropop-set spelen. Omdat wij ook niet helemaal weten wat dat laatste nou precies inhoudt, zijn we alleen nog maar meer benieuwd.

Weet je nog steeds niet precies wat je kunt verwachten? We helpen je graag op weg middels het volgende setje sfeervolle foto’s:

Wie zeker weet dat hij deze avond niet wil missen kan bij PopUp 010 terecht om zich te verzekeren van een kaartje. De schade bedraagt slechts een schamele 10 euro’s, mooie investering om een paar topbands te zien dunkt ons. Gobsmag is er bij, dus tot 30 mei! En omdat we de beroerdsten niet zijn hieronder de directe link naar de kaartverkoop en meer informatie over het initiatief en de avond:

PopUp 010 | Website

 

 

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op