The Black Cadillacs; verslavend lekker
 

SONG

The Black Cadillacs - Shade [listen on soundcloud]

SOUNDS LIKE

Het beste van Auerbach meets The Black Crowes, met een tikkeltje country

RATING

8.3

POSTED ON


Wij van Gobsmag houden van wel zwart. Toetsen (The Black Keys, lijkt ons logisch), magische vrouwen en sinds kort ook zwarte cadillacs. Nee, niet de nieuwe autodrop. Wel verslavend lekker. We hebben het hier over The Black Cadillacs. “A six piece blues-based rock ‘n roll band from Knowville, Tennessee. Dat u dat weet.

We kunnen niet ontkennen dat het ons erg aan The Black Keys doet denken. Maar erg vinden we dat niet. Zeer zeker niet. Fijn drumstelletje op de achtergrond. Auerbach gitaartje ertussendoor en natuurlijk een scheurende stem. Alle ingredienten voor je dagelijkse dosis bluesrock.

We zouden natuurlijk nog wat alinea’s kunnen wijden aan de band, het geluid, hun invloeden en lievelingsgerechten. Maar dat doen we niet. Je moet namelijk gewoon even luisteren. Met name naar het nummer Shade (en laat dat nou hieronder kunnen), maar vergeet ook vooral Classic Fool niet. Overigens beiden afkomstig van hun laatste wapenfeit, de langspeler Run. Oh, en overigens is het ook nogal laat en wil de redactie graag naar bed om morgen weer fruitig een nieuwe dag vol bluesrock tegemoet te treden.

Wel sluiten we af met een leuk weetje. Track van The Black Cadillacs zijn in The States al veelvuldig te horen in TV-series als Dallas en Army Wives (ahum). En hun manager heet ‘Ari’. Entourage, anyone? Dit is gewoon een goed stel! Kan niet misgaan.

 

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op