Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 14th 2014

The Boss had gelijk, Pete Molinari is geweldig (7.9)

Een duet tussen de beste Britpop en '60 folk. Leadbelly meets Oasis
Song: Pete Molinari - Hang My Head In Shame

In de week The Libertines een nieuw album aankondigen en de Oasis-reünie een feit is (dat is niet waar, sorry) doen we er nog een schepje bovenop met de one-man-Britpop van Pete Molinari. Wat je moet weten over Pete Molinari is simpel: “If you don’t know anything about him, he’s great.” Die is van Bruce Springsteen en die kan je in je zak steken.

Pete Molinari doet het sowieso goed bij celebs. Zo deelde hij vorig jaar een podium met Yoko Ono en gingen de handen van Black Keys man Dan Auerbach (die nog een moppie meespeelt op zijn nieuwe plaat) op elkaar voor het talent van Pete. Reden genoeg voor een scorebord, dunkt ons.

Na een aantal stille jaren werd er een nieuw album aangekondigd (Theosophy, te koop in uw betere platenspeciaalzaak, nog niet op Spotify) en verscheen er een single in de inbox en op Youtube: Hang My Head In Shame. En die track past prima in de Britpop traditie. Molinari zegt zelf overigens beinvloed te zijn door de jaren ’60, en dan met name Leadbelly, Hank Williams en Bob Dylan. Wij willen nog een stapje verder gaan en halen good old Muddy Waters erbij: “The Blues had a baby and they called in Rock ‘N Roll.” Maar oordeel vooral zelf:

Margot & The Nuclear So and So's via San Francisco naar de hemel (8.3)
Marika Hackman: om goed in de gaten te houden (8.1)