Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 29th 2014

Cherry Ghost stapt uit de schaduw (8.4)

David Bowie met een orkest
Song: Cherry Ghost - Clear Skies Ever Closer

Het is een beetje jammer dat hele volksstammen in Nederland een liedje van Simon Aldred a.k.a. Cherry Ghost kennen zonder het echt te weten. Het geweldige People Help The People, van zijn magistrale debuut Thirst For Romance uit 2007, werd namelijk enkel door het zangeresje Birdy technisch perfect onze hitlijsten ingezongen. Nog eentje doen? Aldred schreef ook mee aan het debuutalbum van rising star Sam Smith.

Afijn. Cherry Ghost dus. De man uit Bolton heeft een nieuwe plaat uit, Herd Runners, en dat is heel goed nieuws. Het is een prachtige georkestreerde popplaat met een grote handvol perfecte liedjes over Het Leven. Het begint vaak al bij de songtitels. Titels die je nieuwsgierig maken. Titels als: Don’t Leave Me Here Alone, The World Could Turn, Drinking For Two en My Love Lies Under.

Of wat te denken van de opener van de plaat: Clear Skies Ever Closer. We moeten toch denken aan David Bowie bij elke luisterbeurt. David Bowie met een orkest achter hem. Misschien heeft Aldred het liedje ook wel geschreven met de beste man in het achterhoofd. Zou ons niks verbazen.

#Prachtplaat.


Written by Harm