Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 25th 2014

Current Swell heeft de sleutels (7.8)

Radiovriendelijke countryrock uit Canada met Kings Of Leon snik
Song: Current Swell - Keys To The Kingdom

Maak kennis met het uit Canada komende Current Swell. Ze hebben met Ulysess net een nieuw album uit en het aanstekelijke Keys To The Kingdom is de nieuwe single.

Helemaal gloedje nieuw is Current Swell niet. Al in 2005 was er een debuutalbum, maar pas sinds het in 2011 verschenen Long Time Ago werd de bandnaam door steeds meer muziekliefhebbers genoteerd. Dat kwam ook voornamelijk door het relaxte liedje Young And Able dat een grote Youtube hit werd. Dat viral gedoe heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat Current Swell in Braziliƫ barst van de fans.

In Nederland is de band nog redelijk anoniem. Het album Ulysess zou daar verandering in kunnen brengen. Er staan met One Day I’ll Be Rich, Bad News (onze favo), Who’s With Us, single Kings To The Kingdom en het Coldplay-esque We Will Run genoeg liedjes voor de radio op. Fascinerend ook hoe de band kan switchen tussen genre’s. Dan weer pop, dan rock, beetje countryrock, vervolgens weer wat blues en dan weer ska. Yup, interessante band. Grappige clip ook.


Written by Harm