De electronische deep folk van Speaker Face
 

SONG

Speaker Face - Vertical (ft. Rachel Sermanni) [listen on Youtube]

ALBUM

TBA (2015?)

SOUNDS LIKE

Portishead in de weer met deep folk en experimentele dubstep in een Canadees bos

RATING

7.8

POSTED ON


Toronto is de thuisbasis van Speaker Face, een duo bestaande duo Eric Wright en Trent Freeman. De muzikanten hebben elkaar leren kennen tijdens het touren door Europa met een andere band. De basis voor die vriendschap is de liefde voor elektronische muziek.

Freeman is onder meer een begenadigd vioolspeler en in die hoedanigheid ook nadrukkelijk aanwezig in de folkscene, net als Wright overigens. Het was dan ook geen verrassing dat het duo op een gegeven moment aanliep tegen de Schotse muzikante Rachel Sermanni, die met haar bijzonder mooie folkliedjes (dit jaar een nieuw album!) vijftien keer per jaar de hele wereld rondreist en de zestiende keer gewoon voor de lol. En waarom haar dan ook niet meteen strikken voor de gastvocalen op je eerste single genaamd ‘Vertical’?

Het is een spannende sound die Speaker Face ten tonele brengt (die viool – geweldig). In hun biootje halen ze Radiohead producer Nigel Goldrich erbij om het een beetje te duiden:

Combining synthesizers and electronic beats seamlessly with the violin and piano, Speaker Face sets out to do what producer, Nigel Goldrich once put so well: “to blur the line between what’s generated electronically and what’s generated by a human being.”

Tot slot een tip van een ervaringsdeskundige: het kan een paar draaibeurten duren voordat het kwartje valt. Maar man, als-ie dan eenmaal valt, valt-ie ook heerlijk.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op