Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 30th 2014

De emotie van Water Liars (8.5)

Een akoestische Black Keys, met de emotie van .. (tsja, waar vind je die nog tegenwoordig)
Song: Water Liars - Bird of Song

Mississippi is niet alleen de armste staat van Amerika, het is ook de plek waar veel fantastische muziek vandaan komt. Verkocht Robert Johnson zijn ziel niet aan de duivel op de crossroads net buiten Clarksdale, Mississippi? En wat te denken van Sam Cooke, BB King en Muddy Waters? Wij rusten onze zaak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel hedendaagse blues(rock) is geinspireerd op The Magnolia State.

Tevens afkomstig uit Mississippi is het duo Water Liars. En laat hun muziek nu prima in de hierboven beschreven traditie passen. Bluesrock geinspireerd op vervlogen tijden en helden. Wat is hier zo bijzonder aan, horen we je denken. We hebben immers al The Black Keys en onlangs konden we al lezen over The Record Company and The Black Cadillacs. Dat zullen we je vertellen: ‘Bird of Song’.

Dat is namelijk het liedje dat er met kop en schouders bovenuit steekt. ‘Wat zit die track heerlijk hoog in de emotie’, zou Ekdom zeggen. En daar heeft hij gelijk in. Wat ze er zelf over zeggen: “he’s (Justin Kinkel-Schuster, red.) a troubadour and these songs are his weapons, dripping with guts, screaming with guilt, softened by the sweet blossoming of love. His songs rumble across the plains in a gritty swirl, trailed by black clouds and lightning flashes. He has a trembling awareness of the music in our blood, and he’s filled – as poets should be – with wonder and despair”
Vooruit, wel afkomstig van een plaat uit 2013 (Wyoming), maar de track is te lekker om niet op het scorebord te knallen. En ben je dan toch bezig, luister dan ook even naar het nieuwe album (2014) Water Liars. En dan met name naar Swannanoa.

Nog leuk om te vermelden is dat de platen van Water Liars uitkomen op het legandarische Fat Possum label (Al Green, Band of Horses, Temples, T-Model Ford). Dus mocht je nog niet overtuigd zijn door onze advertentie-tekst, dan ben je dat nu vast wel. Beginnen dus met Bird of Song, opgenomen in sessie bij het fraaie Hear Ya.

Written by Bas