De Finse folk van Ochre Room
 

SONG

Ochre Room - Other Side Of The Town [listen on youtube]

SOUNDS LIKE

Meerstemmige Finse folkpop met hints van Neil Young, Boy & Bear en Of Monsters & Men

RATING

8.0

POSTED ON


Finland: dan denken we eerder aan Jari Litmanen dan aan muziek. Maar laten wij nou een bandje hebben dat prima meekan in de IJslandse traditie van Of Monsters & Men en Hjaltalin. Ochre Room is de naam en Ochre Room is een folkband uit Tampere (jawel, Finland).

Wat kenmerken: zeskoppig, meerstemmig en inmiddels creatief vader van twee langspelers. De meest recente, Box, Bar & Diamonds dateert zelfs van 2014. Recenter kunnen we het niet maken. Content? Tien mooie, meerstemmige folkliedjes met een dosis country/americana. Hun eigen woorden: Southern tunes with Northern melancholia . Fijnste liedje? Other Side of the Town. Voor liefhebbers van? Of Monsters & Men en Boy & Bear, maar ook een oude rot als Neil Young.

En wat ook gers is: de band scoort rond de 1000 Spotify-plays per liedje, de FB-likes passeren de 1000 nog niet en het aantal Twitter-volgers blijft vooralsnog steken op 153. Jawel, met Ochre Room kun je goede sier maken op de volgende verjaardag en een paar punten scoren voor je hipster-credibility. Geen dank.

Hoewel wellicht een summier artikel, de boodschap is duidelijk: luisteren!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op