De geloofwaardigheid van Fire Mountain
 

SONG

Fire Mountain - At The Seams [listen on bandcamp]

SOUNDS LIKE

Geloofwaardige Southern roots in de stijl van meester Jason Isbell

RATING

7.8

POSTED ON


Elke week brengt de postbode netjes een aantal nieuwe platen. Die platen belanden dan vrij snel in de cd-speler voor een luisterbeurt. Zo ook die van Fire Mountain (All Dies Down). Achter elke band staat een sterke man en bij Fire Mountain heet deze man Perry Brown.

Het gaat de band voor de wind. Wat te denken van een plaats in Paste Magazine’s top 12 van ‘Alabama Bands You Need To Know Now. Hatsa. Champagne! Maar laten we het niet bagatelliseren. Fire Mountain heeft een album afgeleverd dat volstaat met prima Southern folk/roots. Een beetje in de stijl van Jason Isbell (die we overigens nog een tikje beter vinden, luister maar eens naar Cover Me Up).

De track die het meeste in de buurt komt van dit niveau is At The Seams. Waarom de track zo lekker is? Geloofwaardigheid. En dat is ook weleens fijn in tijden waarin ‘muzikanten’ vol overgave zingen over “When I am with you, there’s no place I’d rather be” (Clean Bandit – Rather Be) en “love, stay close to me / ooh, baby, baby” (Route 49). Juist, niet best dunkt ons.

Geloofwaardige southern roots. Veel meer hoeven we er niet over te zeggen. En dat gaan we ook niet doen:

 

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op