Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 16th 2014

De knutselende Barr Brothers (7.6)

Openhaard-folk voor liefhebbers van Josh Ritter en Luke Sital-Singh
Song: The Barr Brothers - Even The Darkness Has Arms

The Barr Brothers: een viertal uit Canada. Bestaande uit Andre en Brad -je verwacht het niet- Barr, Andres Vial en Sarah Page. Het titelloze debuut uit 2011 staat op het punt om een vervolg te krijgen met Sleeping Operator, en wel in oktober van dit jaar.

Zoals gebruikelijk wordt er alvast een single vooruitgestuurd. Ditmaal gaat het om Even The Darkness Has Arms. Melodieus als we gewend zijn. Niet enorm spannend, maar dat nemen we ze niet kwalijk. Dit is namelijk een heerlijk nummer om gewoon even op te zetten op een zondagmiddag. Openhaard-folk? Geef het in ieder geval even een slinger als je houdt van Josh Ritter en Luke Sital-Singh.

Leuk detail: The Barr Brothers werken graag met zelfgemaakte instrumenten. Zo knutselden ze vroeger al gitaren in elkaar en stuurde een fan ze een zelfgemaakte instrument, luisterend naar de naam Cardboardium, dat ze gebruikten voor hun nieuwe album. Voor Sleeping Operator schreven The Barr Brothers overigens maar liefst veertig nummers. Dertien haalden de ‘cut’ en belanden strakjes op het album. Maar laten we eerst even genieten van Even The Darkness Has Arms.

Written by Bas