Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 29th 2014

De snelheid van Old Man Canyon (7.9)

Iets dat liefhebbers van The Deep Dark Woods meteen aan moeten slingeren
Song: Old Man Canyon - Phantom and Friends

Officieel al even uit, maar dat mag de pret niet drukken, dunkt ons. Waar we het in godsnaam over hebben? Phantoms and Friends van Old Man Canyon.

Dit prachtige nummer is afkomstig van de gelijknamige debuutplaat (vooruit, EP) van de uit Vancouver afkomstige heren. Heel veel is er niet te vinden over de band (en eerlijk is eerlijk, totdat we Phantoms and Friends voorbij hoorden komen hadden we nog nooit van Old Man Canyon gehoord), dus laten we voor deze ene keer de muziek maar eens voor zich spreken.

Het eerste dat trouwens opvalt is dat Old Man Canyon prima door kan in de Canadese traditie die de helden van The Deep Dark Woods neerzetten: sfeervolle folk (maar echt!). Mischien eerder wat voor de frissere maanden, maar dan heb je hem maar alvast klaarstaan in je playlist. Handig, nietwaar?

Wat ons nog meer opvalt? De naam van de zanger, Jett Pace. Niet omdat het zo’n rare naam is, maar omdat hij de muziek niet echt eer lijkt aan te doen. Dat is overigens niet negatief bedoeld, verre van. Old Man Canyon maakt gewoon heerlijke, rustigere folkrock. Voor liefhebbers van The Deep Dark Woods dus, maar ook voor mensen die Mumford & Sons en Iron & Wine een warm hart toedragen. Luister maar eens naar The Road. Wel nadat je Phantoms and Friends een slinger hebt gegeven uiteraard.

Júníus Meyvant: warme folk uit IJsland (8.0)
Vakmanschap is meesterschap: Jon Allen levert prachtplaat af (9.0)