Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 23rd 2014

In de trein met Moddi (7.6)

Kippenvel op z'n Noors, met de groeten van Feist en Ben Gibbard
Song: Moddi - Train Song

De Noorse muzikant Moddi reist met z’n plunjezak vol goede singer/songwriterliedjes de hele wereld rond. Afgelopen tour door Europa deed hij per trein en het bracht ‘m op het idee om het liedje Train Song te bombarderen als theme song van die tocht.

Moddi, geboren als Pål Moddi Knutsen en vaak gekleed in een Mart Smeets-schaatstrui (hij heeft er zeven), veroverde ons hart begin 2013 met z’n eerste album in het Engels: Set The House On Fire. Schitterende liedjes die langzaam opbouwen naar een emotionele climax. Voorbeelden te over: Let The Spider Run Alive, Run To The Water en het om te janken zo mooie One Minute More.

Eind 2013 bracht Moddi een Noors album uit: Kæm Va Du? Ook al versta je er geen klap van, Moddi weet je ook gewoon hier weer mee te raken. Het is die snik in z’n stem waarschijnlijk.

Het liedje Train Song is trouwens geen originele Moddi compositie. Het origineel is van Vashti Bunyan, komt uit 1966 en is ook bij Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) en Feist een favorietje. Moddi speelde ‘m met z’n celliste in de trein ergens tussen Braunschweig en Dresden. “We decided to give a little concert for a small family right outside the restaurant wagon,” aldus de altijd belachelijk sympatieke Moddi. You gotta love ’em.

Written by Harm