De zes beste liedjes van de maand augustus
 


En dan zit je reeds een paar dagen in september. Nog even en het is kerst. Toch gaan we nog even snel terug kijken op de maand augustus. Er verschenen 22 liedjes op Het Scorebord met als hoogste cijfer een 8,7 en als laagste een 7,5. Gemiddeld kwam dat neer op een 8.0. Dit zijn de zes hoogst gewaardeerde liedjes:


Amber Run – I Found (8.7)

Klinkt als: Een vroege Coldplay in een iets moderner jasje

Uit het Gobsmag-rapport:

Het nieuwe I Found is misschien wel het beste wat Amber Run tot nu toe heeft uitgebracht. Een spannend pianoliedje met indringende beat en mysterieuze vocalen. Een liedje voor onder een Net 5 serie als Grey’s Anatomy, dat ook: “I found love where it wasn’t supposed to be. Right in front of me. Talk some sense to me.”

Stats Scorebord stats: entree op 15-08-2014, liedje #202, gedeelde 5e plek van 2014


Alex Clare – Take You Back (8.5)

Klinkt als: Soulvolle dubstep, Jamie Lidell en James Blake die goed naar Paolo Nutini hebben geluisterd

Uit het Gobsmag-rapport:

Alex Clare gaat door waar hij gebleven is met dansbare beats en een volle stem. Luister maar eens naar single War Rages On en titelnummer Three Hearts (beetje R.E.M.). Vinden wij overigens niet de beste tracks van het album, want dat is met afstand Take You Back. De beats zijn wat minder aanwezig, maar van tijd tot tijd horen we Paolo Nutini, dan moet het dus wel fantastisch zijn.

Stats Scorebord stats: entree op 14-08-2014, liedje #200, gedeelde 7e plek van 2014


Hollis Brown – Wait For Me Virginia (8.5)

Klinkt als: Bluesy southern rock met een retro randje. Dylan, CCR en The Stones op bezoek bij The Black Keys en Kings of Leon

Uit het Gobsmag-rapport:

Ineens verscheen daar de single Wait For Me Virginia. Of er een nieuw album aankomt of dat dit “slechts” een stand-alone single is: wij hebben geen flauw idee, maar we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. De track gaat over -jawel- wachten. “Waiting has always fascinated me. Waiting on line for coffee, waiting in traffic, waiting do this and that, it seems like a lot of our time is spent waiting for the next thing to happen.”

Stats Scorebord stats: entree op 25-08-2014, liedje #208, gedeelde 7e plek van 2014


Rhodes – Breathe (8.4)

Klinkt als: Jeff Buckley meets Perfume Genius.

Uit het Gobsmag-rapport:

Omdat de Nederlandse radio en boekers nog liggen te slapen, en je misschien Gobsmag pas sinds een paar maanden hebt ontdekt, is de kans helaas groot dat je toch nog de naam RHODES vandaag voor het eerst tegenkomt. Zonde, want zijn EP’tjes Raise Your Love en Morning zijn niks minder dan pareltjes. Goed nieuws dan ook dat die collectie op 19 oktober uitgebreid gaat worden met het Home ep’tje. Van dat schijfje hebben we nu al liedje Breathe voor je. En man, wat is dat weer mooi.

Stats Scorebord stats: entree op 27-08-2014, liedje #200, gedeelde 8e plek van 2014


Husky – I’m Not Coming Back (8.3)

Klinkt als: Een verhalende Fleet Foxes met Australische ballen

Uit het Gobsmag-rapport:

We maakten in 2012 voor het eerst kennis met Husky. De band rondom singer/songwriter Husky Gawenda pakte ons in met het debuutalbum Forever So. Prachtliedjes als Tidal Wave, History’s Door, Hunter en bovenal Animals & Freaks lieten horen dat deze band graag mooie verhalen wil vertellen. (…) Nu de nieuwe plaat af is, zijn de instrumenten al weer ingepakt voor een tour door Australië. Om daarna ongetwijfeld het vliegtuig te pakken naar ons continent. Want weggaan is prima, maar terugkomen is verplicht.

Stats Scorebord stats: entree op 08-08-2014, liedje #186, gedeelde 9e plek van 2014


Naomi Shelton & The Gospel Queen – Sinner (8.3)

Klinkt als: Hedendaagse old school soul – The Staple Singers anno 2014

Uit het Gobsmag-rapport:

Nu is het 2014 en is Naomi Shelton inmiddels 71 jaar oud. De jaren lijken echter geen invloed op haar te hebben. Met een dosis energie waar wielrenners jaloers op zouden worden, gooit ze haar klassieke soul door je speakers. De single voor het scorebord? Dat is Sinner. Maar dat had elke willekeurige track van het album kunnen zijn. Wat een plaat!

Stats Scorebord stats: entree op 21-08-2014, liedje #206, gedeelde 9e plek van 2014


Zie ook:

De zes beste liedjes van de maand juli

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op