Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 25th 2019

Die eigengereide andere van Disq (7.7)

Als iets van Popstrangers, met de stem van bassist Gus van The Magic Gang (en invloeden van Weezer toen het nog geen coverband was).
Song: Disq - Parallel
Album: 7" Communication b/w Parallel (out now)

Hellooo Wisconsin! Dwars als wij zijn, kiezen wij niet voor de andere kant van de 7″ van deze uit die staat afkomstige band, zoals andere online scribenten dat doen. Wij gaan voor Parallel. Want die vinden we net iets eigengereider. Iets meer beklijvend. Maar geen kwaad woord over Communication; ook dat is een topsong op deze eerste release van Disq sinds 2016.

Isaac deBroux-Slone en Raina Bock kennen elkaar al heel lang. Ze werden aan elkaar geïntroduceerd door bevriende ouders toen ze baby waren. Het contact bleef, werd best intens en resulteerde in een eigen band. Disq. Raina leerde instrumenten te bespelen, Isaac leerde muziek op te nemen en te produceren. En nu openen ze voor bands als Whitney en Twin Peaks en voor Jay Som.

Parallel gaat over de ontbinding van een betekenisvolle en diepe relatie en die uren, dagen en weken daarna als je rusteloos denkt aan hoe je ooit, in vredesnaam, weer zo’n connectie krijgt, heden ten dage.

Written by Jasper