Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 21st 2014

Doug Keith en zijn apostelen (8.0)

Prima mix tussen Wilco, Elliott Smith en Neil Young
Song: Doug Keith - The Apostles

We genieten hier op de redactie nog na van de week die ons een 9.5 bracht. Voor Iron Sky van Paolo Nutini welteverstaan. En natuurlijk een mooie bekerwinst voor ons aller Ajax (dit stuk werd geschreven toen een bepaald deel van de redactie er nog alle vertrouwen in had). Maar nu weer over naar de orde van de dag: het bezorgen van nieuwe muziek, ook op Tweede Paasdag.

Vandaag de beurt aan Doug Keith, die jaren geleden in San Francisco begon als bassist in punk-trio The Gods Hate Kansas. Geen paniek, niet wegzappen! Doug Keith zag het licht en groeide uit tot een singer/songwriter die nu dus zijn weg vindt naar ons scorebord. Elliott Smith, anyone? Neil Young?

Dat doet hij met het liedje The Apostles, afkomstig van de plaat Pony die nog niet zo lang geleden verscheen in je digitale winkel. 9 mooie singer/songwriter-liedjes waarbij de wat donkere stem van Doug Keith ervoor zorgt dat deze plaat ons gewoon erg boeit. The Apostles springt daar dus nog ietsje bovenuit.

Leuk om te vermelden is dat er tamelijk wat bekende(re) mensen meespelen op de plaat. Wat te denken van Phil en Brad Cook (Megafaun) op The Apostles en J. Mascis van Dinosaurs Jr. (Pure Gold In The 70’s). Nog een leuk weetje? Vooruit. Doug Keith speelt zelf gitaar voor Sharon van Etten, eerder al te bewonderen op het scorebord. Laatste leuke weetje: Doug Keith opende een paar US shows voor Gobsmag-favoriet (en van wie niet tegenwoordig) The War On Drugs.


Written by Bas