Eef Barzeley blijft fascineren
 

SONG

Eef Barzeley - Imogen [listen on Bandcamp]

ALBUM

The Sinking In Of Things (EP, out now)

SOUNDS LIKE

Experimentele "folktronic" singer/songwriter avant la lettre

RATING

7.7

POSTED ON


Met de band alt-countryband Clem Snide maakt Eef Barzelay als sinds 1998 platen. Niet onverdienstelijk, in het thuisland hebben ze een aardige following. Ook zijn diverse liedjes gebruikt in series als Californication, Love en zelfs als themesong voor Ed. Solo timmert Barzelay ook aardig weg, en met The Sinking In Of Things leverde hij onlangs een even fijn als eigenzinnig EP’tje af.

Eef is een interessante man. Veertig jaar geleden geboren in Israel met de naam Ifar, opgegroeid in New Jersey en met grootouders die de Holocaust hebben overleeft. Z’n ouders zijn vurige atheïsten, zelfs hangt-ie er tussenin. Tegenwoordig woont-ie in de mooie muziekstad Nashville.

Wat zegt dat allemaal over het nieuwe EP’tje? Niet zoveel eigenlijk, behalve dat Barzelay een weidse blik heeft en voor veel dingen openstaat. De liedjes zijn dan ook niet echt in een hokje te plaatsen. Ja, hij is een singer/songwriter, maar we horen ook wat experimentele geluidscollages (bv in I Want It (That Way)) en altijd zo’n folktronic-achtige beat. Mooiste liedje? Dat moet Imogen zijn. Fascinerend plaatje.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op