Ephemerals: een bonte verzameling
 

SONG

Ephemerals - You Made Us Change [listen on Youtube]

ALBUM

Nothing Is Easy (out now)

SOUNDS LIKE

Een bonte verzameling van soul en jazz in een funky jasje, Aloe Blacc-style

RATING

8.0

POSTED ON


Het is tijd voor wat soul. Uit de bio van de band in kwestie: Ephemerals are a London based soul family featuring musicians from a collective of soul, jazz and afrobeat bands.” Hebben we te maken met een supergroep? We zouden het eerlijk gezegd niet weten.

Maar dat we te maken hebben met muzikanten die hun achtergrond hebben in soul, jazz en afrobeat hoor je meteen tijdens de eerste seconden van You Made Us Change, de nieuwste single van debuutalbum Nothing Is Easy (2014). Blazers, toeters en een stem die ons doet denken aan Aloe Blacc en een beetje aan St. Paul & The Broken Bones, met een flinke dosis funk. Dat laatste is geen verrassing, ze zijn immers getekend op het fraaie Jalapeno-label (Kraak & Smaak, Smoove & Turrell), met als slogan, jawel, We Got The Funk.

Sluiten we af met een stukje muzieknerd-uithangen. De zeven heren van Ephemerals ontmoetten elkaar in London, de eerste volledige band-rehearsal was tevens dag 1 van de opname van de plaat. Een plaat die overigens volledig analoog (nerd-alert!) is opgenomen in de Cowshed studio’s in London.

Je gehoor doet de rest.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op