Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 14th 2015

Ephemerals: een bonte verzameling (8.0)

Een bonte verzameling van soul en jazz in een funky jasje, Aloe Blacc-style
Song: Ephemerals - You Made Us Change
Album: Nothing Is Easy (out now)

Het is tijd voor wat soul. Uit de bio van de band in kwestie: Ephemerals are a London based soul family featuring musicians from a collective of soul, jazz and afrobeat bands.” Hebben we te maken met een supergroep? We zouden het eerlijk gezegd niet weten.

Maar dat we te maken hebben met muzikanten die hun achtergrond hebben in soul, jazz en afrobeat hoor je meteen tijdens de eerste seconden van You Made Us Change, de nieuwste single van debuutalbum Nothing Is Easy (2014). Blazers, toeters en een stem die ons doet denken aan Aloe Blacc en een beetje aan St. Paul & The Broken Bones, met een flinke dosis funk. Dat laatste is geen verrassing, ze zijn immers getekend op het fraaie Jalapeno-label (Kraak & Smaak, Smoove & Turrell), met als slogan, jawel, We Got The Funk.

Sluiten we af met een stukje muzieknerd-uithangen. De zeven heren van Ephemerals ontmoetten elkaar in London, de eerste volledige band-rehearsal was tevens dag 1 van de opname van de plaat. Een plaat die overigens volledig analoog (nerd-alert!) is opgenomen in de Cowshed studio’s in London.

Je gehoor doet de rest.

Folk van de klassiek geschoolde C. Duncan (7.9)
Mansionair, met de groeten van Chvrches (7.8)