Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 9th 2014

Filosofie, chemie: dat is Kishi Bashi (7.6)

Samplepop met een beetje viool, wat Radical Face, Andrew Bird en wat bliepjes
Song: Kishi Bashi - Philosophize In It! Chemicalize With It

Als wij zeggen “Philosophize In It! Chemicalize With It!”, wat is dan de kans dat jullie in koor roepen: “Natuurlijk, dat is de nieuwe single van Kishi Bashi!” Of die kans nu groot of klein is, waar is het wel. Kishi Bashi is de artiestennaam van, jawel, K. (Kaoru) Ishibashi. Zoals de naam al doet vermoeden is K. geboren in Seattle, Washington.

Ken ik die man ergens van? Zou kunnen. In 2012 zat de track ‘Bright Whites’ onder een reclame voor Windows 8. U weet wel, dat besturingssysteem dat steeds meer op OSX gaat lijken. Dan bestaat er natuurlijk nog de kans dat je die reclame hebt gemist. Geen paniek. Kishi Bashi is ook de man achter de band Jupiter One en gaat regelmatig mee op tournee met Regina Spektor.

Genoeg geouwehoerd. Philosophize In It! Chemicalize With It! Vooralsnog een standalone single in Spotify, maar we hebben ons laten vertellen dat de track op het bijna te verschijnen album Lighght (geen typo, nee echt niet) komt. Voor nu volstaat om aan te nemen dat de single het goed doet bij liefhebbers van… Ja, van wie eigenlijk? Bishi Bashi maakt een unieke mix van singer-songwriter (in de hoek van Radical Face) en viool (!), maar gebruikt ook allerlei bliepjes en piepjes (geen Daft Punk, eerder uit retro tekenfilmseries). Klinkt raar, maar het resultaat is verfrissend. Luister zelf maar naar de samplepop van Kishi Bashi:

 

Written by Bas