Fire Eye doet niks nieuws maar klinkt wel gewoon prima
 

SONG

Fire Eye - Fired Eyed Ones [listen on Soundcloud]

SOUNDS LIKE

Band of Horses - soms is het heel simpel

RATING

7.5

POSTED ON


Uit Zweden en klinkend als Band of Horses: maak kennis met Fire Eye. Een debuut EP’tje hebben ze net uit: Surburban Life. Eerste single ‘Fired Eyed Ones’ doet het hier op de Gobsmag redactie erg goed.

Met de keiharde feiten nu uit de weg geruimd, moeten we die Band of Horses vergelijking even toelichten. Het is wel degelijk een overduidelijke (want wie denkt niet bij de eerste tonen van die single dat de Band of Horses CLASSIC Funeral wordt ingestart?), maar zeker geen verkeerde. Het is namelijk gewoon een heerlijk klinkend vaatje waar ze uit tappen. En dan moet je eigenlijk niet zeuren.

Daar komt vervolgens nog bij dat het EP’tje afsluit met een liedje waar een Band of Horses (om maar eens een rockformatie te noemen) jaloers op kan zijn: Single Mother. De titel vertelt grotendeels het verhaal al en de herhalende regels “I hope you will someday find someone new” maken het af.

Afijn. Ze hebben nog maar 119 fans op Facebook, dus je hebt eindelijk de kans om echt de early adopter uit te hangen in je timeline. Regelen wij gewoon voor je.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op