Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 7th 2014

Folly and the Hunter gaat hoopvol verder (8.1)

Sigur Ros in Canada op bezoek bij Bon Iver en Local Natives
Song: Folly and the Hunter - Ghost

Uit Montreal, Canada komt het mooie geluid van Folly and the Hunter. Met het dit jaar uitgekomen nieuwe album Tragic Care zou een doorbraakje in Europa mogelijk moeten zijn.

Het album is de opvolger Resident, het debuut uit 2011. In de jaren na die plaat, kregen de Canadezen te maken met een ouderwets portie onheil: bandleden worstelden met gebroken harten en verloren geliefden.

Maar, zoals omschreven in hun bio’tje, “they relied on each other as friends, as bandmates and as family. Through it all, they persevered and crafted the beautiful album Tragic Care.”

Is het dan een plaat om bij te janken? Een beetje. Soms. Niet heel de tijd. Het in twaalf dagen opgenomen Tragic Care ademt ook een gevoel van hoop uit en laat “the beauty in the breakdown” doorschemeren. Het gaat niet zo zeer om de break up zelf, maar meer over hoe je met de gevolgen ervan omgaat. Je moet door. Hoe moeilijk dat ook mag lijken.

Het vertaalt zich in een groot aantal melodieuze pareltjes als Watch For Dear At Dawn, Vultures Whatever We Can Make, How It Came Down en onze persoonlijke favo Ghost.

Prachtplaat.

Folly and the Hunter speelt vrijdag op het London Calling festival in Paradiso.

Written by Harm