Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 16th 2014

Gelukkig is daar John Fullbright weer (8.2)

Pure Americana als Neil Young, Steve Earle en Townes van Zandt, gezongen door een 26-jarige troubadour
Song: John Fullbright - When You Are Here

Weet jij nog waar je was? Nee, niet tijdens de 5-1.  We bedoelen 8 mei in het jaar 2012. We horen je denken. Goedzo. Maar eenvoudig is het niet. We bedoelen namelijk de release van het debuutalbum van John Fullbright, From The Ground Up. Als een totale onbekende sleepte deze, toen, 24-jarige mooi even een Grammy nominatie in de wacht (Best Americana Album). Het mag duidelijk zijn dat wij sindsdien fan zijn van deze troubadour.

Pareltjes als Jericho en Gawd Above deden ons al denken aan helden als Neil Young, Woody Guthrie en Townes van Zandt. Groot was dan ook de vreugd bij de release van de meer dan waardige opvolger Songs. Prima naam voor een album overigens. Weinig upsmuck (prima woord overigens), doorleefde stem en piano wordt afgewisseld met mondharmonica. Kortom, Americana zoals Americana moet zijn.

Zo ook dus het nieuwe album. Je vraagt ons naar het lekkerste nummer? Dat was nog lastig kiezen, maar uiteindelijk belandt ‘When You Are Here’ op het scorebord. Waarom? Luister maar naar deze magnifieke live-uitvoering:

St. Paul & the Broken Bones is niet wat het lijkt (8.5)
De gekte van The Aikiu (7.7)