Gobdate #1: Hiss Golden Messenger, Rhodes en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. We trappen deze eerste editie af met nieuwe kneiters van RHODES, Dan Michaelson & The Coastguards en Hiss Golden Messenger.

1. RHODES – Morning
Raise Your Love EP was, en is, misschien wel een van de fijnste ontdekkingen van 2014. Afzender: RHODES. De Britse ‘als Jeff Buckley klinkende Perfume Genius’ scoorde lang gelee met Raise Your Love al een dikke vette 8.5 op het scorebord. Maar dat wist je natuurlijk al. Wat je wellicht nog niet wist is dat er nu een opvolger is, Morning EP. En die is net zo prachtig. Check de titeltrack maar eens.


2. Dan Michaelson & The Coastguards – Burning Hearts
Waar was jij op 19 februari van het jaar 2014? Dat weten we niet meer natuurlijk, maar het was wel de dag dat Dan Michaelson & The Coastguards op het scorebord verscheen. Met het prachtige liedje Sheets (8.3). Hoe dat klonk? Als de zanger van The National aan de haal met de donkere liedjes van Nick Cave. En nu is er heel goed nieuws: 18 augustus verschijnt nieuw album Distance. Voorproefje Burning Hearts is iets opgewekter dan al het voorgaande werk en doet ons verlangen naar meer.


3. Hiss Golden Messenger – Saturday’s Song
Deep South Soul gecombineerd met droeftoeterige nummers. Daar houden van wij van. Dus berichtten we nog niet zo lang geleden over Red Nose Nantahala van Hiss Golden Messenger. Het prachtige album Haw is nog geen jaar uit, maar daar is alweer het eerste bewijs van nieuw materiaal. Dat bewijs komt in de vorm van het nummer Saturday’s Song en laat dat nummer nou té fijn zijn om te laten liggen. Nieuw album Lateness of Dancers komt 9 september uit.


Bonus: Eels – Lockdown Hurricane

Gobsmag is fan van de meester der droeftoeterige liedjes: Eels. De beste man verscheen nog niet op het Scorebord omdat wij hem natuurlijk niet meer aan je hoeven voor te stellen. Hij is immers al langer bezig dan de tactische besprekingen van Louis van Gaal. Afijn, zijn laatste plaat, The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett, is al een tijdje uit maar zit nog altijd vast in onze kantoorstereo. Komt onder andere door prachtliedje Lockdown Hurricane en laat die nou net een zwoele lugubere videoclip hebben gekregen. “Don’t you see it? We’re goddamn fools. We always had to break the rules.”


Tot zover, tot de volgende Gobdate. Wilt u alles nog eens rustig nalezen? Ga dan naar Teletekst pagina 316 of klik hier.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op