Gobdate #10: Hiss Golden Messenger, Palace en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze tiende editie met nieuwe kneiters van Hiss Golden Messenger, Palace én Royal Canoe.

1. Hiss Golden Messenger – Mahogany Dread

Hiss Golden Messenger komt vaker voorbij op Gobsmag. Eind januari deden we nog een plugje voor zijn laatste plaat Haw en begin juli gooiden we nieuwe track Saturday’s Song tegen je aan. Dat geweldige liedje is afkomstig van het 9 september uitkomende album Lateness of Dancers. En dat is een topplaat, luister maar naar het volgende voorproefje:


2. Palace – Bitter

We citeren even ons zelf, uit een rapportje van 1 augustus 2014 betreffende de debuutsingle Veins van Palace: “Klaar voor een kleine Britse hype? Maak dan kennis met Palace.” Woorden die u wellicht in twijfel hebt getrokken. Er wordt zoveel geroepen immers. Maar dit keer lijkt het wel goed te komen. Want de net gereleased tweede single is zelfs nog beter. Ja, dit is een heel goede band. 20 oktober verschijnt hun debuut EP Lost In The Night. Reken maar dat we je op de hoogte houden.


3. Royal Canoe – Exodus of the Year

“Lekkere disco-funk-indie waarop het lastig stilzitten is. Een no-brainer voor fans van Prince, Alt-J en Breton.” Zo omschreven we begin juni liedje Bathtubs van het Canadese Royal Canoe. Ook afkomstig van het album Today We’re Believers is gloednieuwe single Excodus of the Year. Tijd om fan te worden, mensen.


Bonus: M83 – Lower Your Eyelids To Die With The Sun

De Franse topband M83, die definitief doorbrak met het in 2011 verschenen Hurry Up, We’re Dreaming, brengt volgende week hun eerste drie albums opnieuw uit: M83 uit 2001, Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts (2003) en Before The Dawn Heals Us (2004). Het slotnummer van laatstgenoemde heeft in aanloop naar deze releases dan een clip gekregen. En man, wat een schitterend staaltje werk is het geworden. Hoera voor slow motion.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op