Gobdate #11: Young & Sick, The Mispers en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze elfde editie met nieuwe kneiters van Young & Sick, The Mispers én Saint Raymond.


1. Young & Sick – Heartache Fetish

In februari van dit jaar, toen de temperaturen ongeveer gelijk lagen met het heden, schreven over Young & Sick. Nick van Hofwegen is de man achter Young & Sick en hulde zich in mysterie. Inmiddels duiken er wat meer Nederlandse media op (begin deze maand tot 3FM Talent gekroond) en is er met Heartache Fetish een nieuwe single uit die we je niet willen onthouden.


2. The Mispers – Dark Bits

The Mispers komen eraan, schreven we ook in februari. En krijg nou wat: ze zijn er! The Mispers (“klinkt als het beste van Arcade Fire, The Maccabees en Bombay Bicycle Club”) zijn een ware hype, met name in Engeland. Met slechts enkele gigs en nummers waren de lovende recensies niet aan te slepen. Het eerste EP’tje, The Mispers, werd hier op de redactie dan ook grijsgedraaid. Het goede nieuws is dat de heren vier nieuwe nummers hebben uitgebracht. Een daarvan heet Dark Bits, en laat dat nummer niet hieronder te luisteren zijn.


3. Saint Raymond – I Want You

Eveneens op Gobsmag in die inmiddels legendarisch februari maand: Callum Burrows a.k.a. Saint Raymond. We omschreven liedje Young Blood als volgt: “Two Door Cinema Club met de mannen van ALT-J op zoek naar catchy popliedjes.” En als we nieuwe single I Want You erbij pakken horen we niet alleen weer een kneiter van de in Engeland met Ed Sheeran tourende Saint Raymond, maar blijkt die omschrijving van ons nog steeds te kloppen. Sluiten we voor het gemak weer af met de lovende woorden van The Guardian: “Woah-oh-OMG, he’s going to be big.”


Bonus: Eefje de Visser – Er Is

Ik ben vergeten hoe we gegaan zijn
Ik ben vergeten hoe het gegaan is
Ik wilde weten waar we waren
En
Ik wilde weten hoe het ons afging

Gobsmag houdt van Eefje de Visser.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op