Gobdate #12: Admiral Freebee, Fire Mountain en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze twaalfde editie met nieuwe kneiters van Admiral Freebee, Fire Mountain én J. Roddy Walston & The Business.


1. Admiral Freebee – Walking Wounded

Een 7.8 kreeg Nothing Else To Do in februari van dit jaar. Wellicht wat aan de lage kant zijn, want we zijn wel helemaal verknocht aan de Admiraal die klinkt als Neil Young en Mick Jagger met een mondharmonica. Van het album The Great Scam komt ook het nummer Walking Wounded. Laat dit nou de nieuwe single zijn, en dus prima passen in de Gobdate. We kunnen er niet veel anders van zeggen dan dat het wederom een pareltje is. De clip is wat summier, maar hey, het gaat om de muziek.


2. Fire Mountain – Moving Target

Geloofwaardigheid, daar ging het ons om bij Fire Mountain. Iets wat je niet altijd meer tegenkomt in de bizz. Fire Mountain maakt americana, rechts uit het hart. Geen upsmuck. En waarom zou je dan ook geen videoclip thuis opnemen, met het drumstel in de keuken en de gitaar op de veranda? Precies, kijk maar eens naar Moving Target.


3. J. Roddy Walston & The Business – Take It As It Comes

We staan nog steeds te swingen, vanaf het moment dat we in maart Essential Tremors van J. Roddy Walston & The Business in de platenspeler duwden. Rock ‘n Roll met een gezonde dosis retro. In dat kader presenteren we nu Take It As It Comes, een nieuwe, net zo lekkere single van deze bazen.


Bonus: Allah-Las – Buffalo Nickel

En in de bonus vandaag onze surfpoppende vrienden van Allah-Las. Hun debuut uit 2012 deed (en doet) het prima. Beach Boys anno nu. Er zijn inmiddels twee nieuwe nummertjes in Spotify en vers van de pers is de single Buffalo Nickel. Het nieuwe werk belooft wat!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op