Gobdate #13: Stu Larsen, Moddi en Alex Clare
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze dertiende editie met nieuwe kneiters van Stu Larsen, Moddi én Alex Clare.


1. Stu Larsen – San Francisco

Een troubadour die een eigen geluid geeft aan Ray LaMontagne en Passenger. Dat schreven we nog niet zo lang geleden over Stu Larsen. Single Thirteen Sad Farewells kreeg toen onze handen op elkaar. Vers van de pers is de track San Francisco, afkomstig van hetzelfde album (Vagabond, 2014). En weer krijgt hij onze handen op elkaar. En wel met de volgende lyric: “Paul Simon and his friend singing something about miss. Robinson on the radio.” Weet je wat, we blijven gewoon bij onze beschrijving. Prima folkpop van de man die zich tot de inner circle van meneer Passenger mag rekenen.


2. Moddi – Poetry

Nog meer Scandinavië, de koek is nog niet op. Dat de Noorse singer/songwriter niet alleen op plaat wonderschoon klinkt, maar ook live zijn mannentje staat bewees Moddi al door de akoestische track Train Song die een maandje geleden op ons scorebord belandde. Maar Moddi heeft ook een accordeon, zo zien we in een nieuwe live-video van het nummer Poetry. En poetry, dat is het. Wel een oud liedje overigens, maar dat mag de pret niet drukken.


3. Alex Clare – Never Let You Go

Minder beats, meer soul. Dat schreven we vier weekjes geleden. Die lijn trekt hij door op nieuwe single Never Let You Go. Nog steeds soulvolle dubstep, Jamie Lidell en James Blake die goed naar Paolo Nutini hebben geluisterd.


Bonus: Broeder Dieleman – Adriana

De bonus van vandaag is voor Broeder Dieleman. Eerder deze week las je al over het lef van deze sympathieke liedjessmid uit Zeeland. Het liedje Adriana, afkomstig van zijn tweede plaat blijft ons maar vasthouden en verdient daarom zeker een plek in deze Gobdate.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op