Gobdate #14: Famy, Steve Gunn en Philip Selway
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze veertiende editie met nieuwe kneiters van Famy, Steve Gunn en Philip Selway.


1. Famy – Friend’s Home

Weer iets tofs uit Manchester: dat was de titel van ons artikeltje over de veelbelovende band Famy, midden augustus. Single Ava van het gelijknamige EP’tje belandde dan ook met een dikke 8 op het Scorebord onder de bezielende omschrijving “melancholische, grootse Britpop, alsof The Maccabees en The Smiths gefuseerd zijn”. Debuutplaat We Fam Econo is net uit met het fijne Friend’s Home als bonustrack.


2. Steve Gunn – Way Out Weather

Steve Gunn, voorheen gitarist in Kurt Vile’s begeleidingsband The Violators, presenteert op 6 oktober z’n nieuwe album Way Out Weather. Milly’s Garden was de eerste single en op 29 augustus kon je lezen hoe we die beloonde met een 8.1. Klinkt als? Als een bewoner in dezelfde straat waar ook Kurt Vile en The War On Drugs wonen. De titeltrack is sinds kort ook te beluisteren en dat is goed nieuws.


3. Philip Selway – It Will End In Tears

Normaal zijn we niet zo happig op aankondigingen waarin gemeld wordt dat een drummer een soloplaat heeft gemaakt, maar als de band Radiohead heet en de drummer Philip Selway, dan staan we naast ons bureau te zingen en te springen want we zijn zo blij. 7 oktober verschijnt met Weatherhouse z’n tweede plaat en eerste single ‘Coming Up For Air’ is prachtig, zoals je al kon zien op het Scorebord. Tweede voorproefje, het opbeurend getitelde It Will End In Tears, is eveneens een genot voor het oor. Is het al oktober?


Bonus: Interpol – Twice As Hard

Een kleine twee weken geleden verscheen na vier jaar radiostilte een nieuw album van Interpol: El Pintor. Geen wereldschokkende plaat, maar het bevat toch een paar alleraardigste liedjes, zoals singles All The Rage Home en My Desire, maar ook My Blue Supreme, Everything is Wrong en afsluiter Twice As Hard:

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op