Gobdate #16: José González, Haley Bonar en Keaton Henson
 

Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate.1. José González – This Is How We Walk On The Moon

Over José González hebben we het al eerder gehad, bijvoorbeeld over liedje Stay Alive dat begin januari een 7.8 scoorde. Dat was voor een soundtrack en ook nieuw liedje This Is How We Walk On The Moon staat niet op een nieuwe eigen plaat. Ditmaal leverde hij een bijdrage aan het verzamelalbum Master Mix: Red Hot + Arthur Russell. Ook daar hebben we het eerder over gehad: de Red Hot organisatie bestrijdt Aids met goede muziek. Voor deze uitgave gaan artiesten als Hot Chip, Phosphorescent, Robyn, José González en Sufjan Stevens aan de haal met liedjes van de Amerikaanse cellist, singer/songwriter Arthur Russell. Mooi werk.


2. Haley Bonar – From A Cage (ft. Justin Vernon)

Op 17 september vonden we het tijd om het geheim Haley Bonar te verklappen. Single Kill The Fun scoorde een 7.8 en we noemden het poppy als The Cure en The Bangles met een beetje Best Coast. Het liedje is afkomstig van het deze week verschenen album Last War waarop we ook From A Cage vinden, een samenwerking met Justin -Bon Iver- Vernon. Een liedje dat overigens doet denken aan Agnes Obel. Afijn, extra tipje nog: 24 oktober staat ze in Bitterzoet (Amsterdam) en een dag later op het Zwolse festival Let’s Get Lost.


3. Keaton Henson – La Naissance

Met het liedje Earnestly Yours scoorde de schuchtere muzikant Keaton Henson begin juli maar liefst een 8.7. “Ennio Morricone, Ludovico Einaudi en de tranen van Keaton,” viel te lezen in de omschrijving bij het liedje dat afkomstig is van het instrumentale Romantic Works. La Naissance is een bonustrack en ook bloedje mooi.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op