Gobdate #3: Dancing Years, The Family Rain en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze derde editie met nieuwe kneiters van Dancing Years, The Family Rain én Revere.

1. Dancing Years – Places We’Ve Roamed
Dancing Years zegt je hopelijk nog wat. In maart scoorden deze Britten namelijk een erg verdienstelijke 8.3 op Het Scorebord met het prachtige nummer Here’s To My Old Friends. Goed nieuws: Dancing Years is terug. En ditmaal zelfs met twee nummers: Places We’ve Roamed en Borderline. Wij gaan voor de eerste. Een cijfer geven we niet, maar anders zou het zomaar weer een 8.3 kunnen worden.


2. The Family Rain – We Are In Love
Verspil geen tijd meer, luister The Family Rain! Dat schreven we op 30 april van het jaar 2014. Aanleiding om dat te schrijven: debuutalbum Under The Volcano en single Don’t Waste Your Time. Nog niet zo lang geleden dus, maar nu is daar alweer een EP’tje: Hunger Sauce. Vier nieuwe fijne nummers die ook klinken als een beetje Asaf Avidan, een beetje The Heavy en een beetje The Black Keys. Ditmaal ook iets meer Jake Bugg en Miles Kane. En dat is dus prima.


3. Revere – A Road From A Flood
Revere, de band van frontman Stephen -de baard- Ellis, maakte in januari al diepe indruk met These Halcyon Days. Dat deden ze overigens niet alleen met die single, maar met het hele album My Mirror / Your Target. Barok, melancholisch, bombastisch: het Britse Revere heeft het allemaal in huis. Ian Curtis als nieuwe frontman van Arcade Fire? Je snapt wat we bedoelen als je de nieuwste single, A Road From A Flood, even aanzet.

 


Bonus: Interpol – All The Rage Home

8 september in “de platenzaak”: El Pintor, een nieuwe plaat van het altijd vrolijke Interpol. Daar moesten we even op wachten, de vorige stamt uit 2010. Pubquiz trivia: De schilder is deels opgenomen in de beroemde Electric Lady Studios, lang geleden gebouwd voor Jimi Hendrix. Eerste kennismaking met het nieuwe werk is single All The Rage Home dat klinkt als een, tja, classic Interpol nummer.


Tot zover, tot de volgende Gobdate. Wilt u alles nog eens rustig nalezen? Ga dan naar Teletekst pagina 316 of klik hier.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op