Gobdate #4: Sharon van Etten, Oscar And The Wolf en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze vierde editie met nieuwe kneiters van Sharon van Etten, Spoon én Oscar And The Wolf.

1. Sharon van Etten – Our Love

Midden maart schreven we over Taking Chances, het eerste voorproefje van het toen nog niet verschenen nieuwe Sharon van Etten album Are We There. Het liedje kreeg een 7.7 en we omschreven het als “Joni Mitchell en Patti Smith met een soulvolle drumcomputer.” Inmiddels ligt dat album al een maandje of twee in de schappen en spreken wij hier op de redactie over een prachtige opvolger van het in eerste instantie onmogelijk te overtreffen Tramp uit 2012. Sharon van Etten is nu echt doorgebroken en we gunnen het haar van harte.


2. Spoon – Do You

They Want My Soul: dat is de titel van het nieuwe Spoon album. En man, wat kijken wij er naar uit. Helaas moeten we nog even wachten: het plaatje ligt pas 5 augustus in “de winkels”. Na het toffe eerste vrijgegeven liedje Rent I Pay (7.7: “No-nonsense rock a la Mick Jagger met een beetje Wilco”) gaan we nog harder springen van opvolger Do You. Mensen, wat is dit lekker.


3. Oscar And The Wolf – Strange Entity

Gobsmag is fan van de Belgische band Oscar And The Wolf. Na twee erg fijne EP’tjes hadden we even wat tijd nodig om te wennen aan het eind april uitgekomen nieuwe album Entity. Waar het vroegere werk namelijk bol stond van prachtige, traditionele popliedjes, gaat de band op het nieuwe album meer richting de zwoele, donkere electro R&B. “Een beetje Lorde, een beetje Justin Timberlake, een beetje Portishead en een boel zwoele electro droompop,” schreven we bij single Princes (7.8). Van die twijfel is nu, drie maanden verder, helemaal geen sprake meer: Entity is een van de fijnste platen uit 2014. Nieuwe single Strange Entity doet sinds kort ook een duit in het zakje.


Bonus: Alt-J – Hunger of the Pine

Nog even geduld: 22 september verschijnt het nieuwe Alt-J album This Is All Yours. We geven het je te doen, een briljante plaat als An Awesome Wave (2012) te moeten opvolgen. De druk is hoog. Een kleine twee weken geleden werden we al een beetje gerustgesteld toen in de vorm van Hunger Of The Pine een eerste voorproefje werd gedropt. Een goed liedje en, heel knap, je hoort meteen dat het Alt-J is. Sinds gisteravond is er nu ook een puntige clip bij.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op