Gobdate #5: Dry The River, Conor Oberst en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze vijfde editie met nieuwe kneiters van Dry The River, Cobor Oberst én Benjamin Booker.

1. Dry The River – Everlasting Light

Gobsmag kijkt uit naar het nieuwe album van Dry The River. We moeten nog even wachten, pas op 26 augustus verschijnt Alarms In The Heart, maar gelukkig gooien bands in de aanloop naar zo’n release al wat nieuwe liedjes onze kant op. Zoals eerder al Gethsemane (7.7 op het Scorebord) en nu dan ook Everlasting Light. Hoe dat klinkt? Nog steeds als “Jeff Buckley met de stevigste folkrockband van Engeland.”


2. Conor Oberst – You Are Your Mother’s Child

Op de redactie van Gobsmag is singer/songwriter Conor Oberst een soort van held. Dat komt voornamelijk door zijn werk in prachtband Bright Eyes. Begin mei verscheen zijn zesde solo album: Upside Down Mountain. En natuurlijk is dat ook een pareltje, met bijvoorbeeld het prachtliedje Artifact #1 (8.4 op het Scorebord). Deze week kreeg een ander prachtliedje van die plaat een video: You Are Your Mother’s Child. Heel mooi.


3. Benjamin Booker – Have You Seen My Son?

Een 8.3 scoorde deze Benjamin op 20 juni met het geweldige liedje ‘Violent Shiver’. Catchy gitaarriffje, rauwe (maar niet uitmuntende) stem en een melodie die de hele dag in je kop blijft zitten. Op een debuutalbum moeten we nog even wachten, maar gelukkig is er nu al weer een nieuwe, toffe single: Have You Seen My Son?

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op