Gobdate #7: Bishop Allen, The Kooks en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze zevende editie met nieuwe kneiters van Bishop Allen, The Kooks én Highasakite.

1. Bishop Allen – Why I Had To Go

Energieke powerpoppunk voor liefhebbers van zowel Weezer als Pains of Being Pure At Heart: zo probeerden wij twee maanden geleden het geluid van de Amerikaanse band Bishop Allen te omschrijven. Reden was de “comeback-single” Start Again, die een mooie 7.7 op Het Scorebord kreeg. Inmiddels is er ook een tweede single van de 19 augustus verschijnende nieuwe plaat Lights Out, het minder gehaaste, maar zeker niet minder toffe zijnde Why I Had To Go:


2. The Kooks – Forgive & Forget

Wij waren The Kooks een beetje kwijt. Zo begonnen we ons artikeltje over een nieuw The Kooks liedje, afgelopen 2 mei. Dat ging over hoe het debuut Inside In / Inside Out ons destijds in 2006 zo blij had gemaakt en hoe de redelijk voorspelbare opvolgers Konk (2008) en Junk Of The Heart (2011) ons bij ze deed wegdrijven. En hoe we anno 2014 toch weer met plezier naar een nieuw EP’tje van ze luisteren. Dat EP’tje, Down getiteld, krijgt 1 september een grote broer: Listen. En afgaande op single Forgive & Forget zal die langspeler, net als het EP’tje, een heerlijk funky geluid krijgen. Welcome back, lads.


3. Highasakite – Lover, Where Do You Live?

Begin februari verscheen de Noorse band Highasakite op Het Scorebord met een 7,5 voor prima liedje Since Last Wednesday. “Avontuurlijke Noorse indiepop geïnspireerd door Lykke Li en de fantasierijke film Where The Wild Things Are” stond in ons rapportje. Inmiddels is het zomer en ligt er een langspeler in de winkels: Silent Treatment. Opener van die plaat is het mooie Lover, Where Do You Live:


Bonus: Sufjan Stevens – A Little Lost

Fighting Aids Through Populair Culture is het motto van de Amerikaanse organisatie Red Hot. Ze doen dat onder meer door het uitbrengen van speciale verzamelabums, vaak met populaire artiesten die bekende en minder bekende liedjes coveren. (Een bijzonder fijne uit de serie is Dark Was The Night, uit 2009. Geproduceerd door broertje Dessner van The National met bijdrages van oa Bon Iver, The Decemberists, Iron & Wine, Spoon, Arcade Fire en Grizzly Bear.)
Binnenkort verschijnt er weer eentje: Master Mix: Red Hot + Arthur Russell. Hierop gaan artiesten als Hot Chip, Phosphorescent, Robyn, José González en Sufjan Stevens aan de haal met liedjes van de Amerikaanse cellist, singer/songwriter Arthur Russell. Stevens koos A Little Lost, want dat liedje gaat over kussen en hij houdt van kussen. “I like kissing more than sex because there’s no end to it,” aldus Stevens.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op