Gobdate #9: Augustines, Moonface en meer
 


Nieuwe liedjes van “oude” Gobsmag Scorebord artiesten: laat je bijpraten door Gobdate. Deze negende editie met nieuwe kneiters van Augustines, Moonface én Ryan Adams.


1. Augustines – Weary Eyes

Gobsmag is fan van de Amerikaanse band Augustines. We hebben er menig artikeltje aan gewijd. Over waarom je volgens Twitter een live show van deze gasten moet zien. En zo’n 3000 woorden over hoe diep die liefde zit.
Het begon dit jaar al vroeg: op 6 januari mochten we de videoclip behorende bij singe Nothing To Lose But Your Head primeuren. Gaven we een 8.3 en de sound omschreven we als “The National en Frightened Rabbit in een love chapel”. Inmiddels is plaat Augustines een maandje of zes uit, is de Melkweg plat gespeeld, zijn ze op de Nederlandse televisie geweest en wordt er een film over ze gemaakt.
Inmiddels is ook Weary Eyes op single verschenen. (We hebben onze twijfels bij deze single-edit trouwens – de albumversie is toffer.) In de video rijdt frontman Billy op de fiets door Parijs. Want zo’n band is het.


2. Moonface – City Wrecker

Barbaars mooi. Met die twee woorden omschreven we 23 januari het liedje Barbarian van Moonface. Nog meer duiding: Randy Newman, Rufus Wainwright en Perfume Genius strijdend om het zwaarmoedigste liedje. Ja, wij waren goed te spreken over het in 2013 uitgekomen debuutalbum Julia With Blue Jeans On. Blij zijn we dan ook met het net verschenen nieuwe EP’tje City Wrecker. Vijf prachtige liedje, zoals deze titeltrack:

Moonface live zien: 7 september in Haarlem (Doopsgezinde Kerk).


3. Ryan Adams – Gimme Something Good

Dit schreven we afgelopen 7 juli: “Ryan Adams is terug! Hold your horses, nog niet met een album (dat heet Ryan Adams en verschijnt begin september). Wél met een heerlijke single die we je niet willen onthouden. Begint een beetje als Joe Bonamassa. De rest is wat grootser dan je wellicht van hem gewend bent, maar nog steeds helemaal Ryan Adams. En dat vinden wij prima.”
Terug naar maandag 18 augustus: Gimme Something Good heeft een fijne 80’s video gekregen. Kijk maar:

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op