Press "Enter" to skip to content
Extra tips on April 27th 2017

Gobsmag EXTRA tips – part 11

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Gallery 47

Gallery 47 is niet de naam van een chique galerie in New York. Het is het project van Jack Peachey. Onder Gallery 47 maakt hij prachtige nummers die het midden houden tussen Bob Dylan en Jeff Buckley. En een productie die wel wat weg heeft van het nieuwe geluid van Bon Iver. Juist, liedje Lefty doet het hier prima. EP Bad Production verschijnt op 5 mei en gaat over “an intriguing story of discrimination, sibling rivalry, school politics and drug abuse entwined with intelligent lyricism and beautiful arrangements.”

2. OJAI

OJAI verraste ons met aanstekelijke single All I Can Ask. Andy Shauf en The Shins op een Elliott Smith liedje. Ja, aparte combi, maar het werkt. Op 5 mei verschijnt hun nieuwe langspeler On The Mend.

3. The Band Ice Cream

Prima bandnaam, wat ons betreft. En dito muziek. Liedje Surfer Girl klinkt als een mix tussen Allah-Las, Beach Boys en The Strokes. Ze steken hun liefde voor The Beach Boys ook niet onder stoelen of banken. Je vindt dit liedje, en 10 anderen, op hun meest recente plaat Classically Trained.

4. Bootleg Rascal

Bootleg Rascal komen uit Sidney en typeren zichzelf als Indie Rockers. Voor single With You zeggen ze geïnspireerd te zijn door namen als The Roots, Gorillaz, Kid Cudi en Massive Attack. Eerlijk is eerlijk, dat horen we niet allemaal, maar catchy is het wel.

5. Holden Laurence

Holden Laurence komt uit Cleveland, USA. Op 5 mei brengt hij met Wild Empty Promises een debuutplaat uit. Op die plaat brengt hij een, zoals hij het zelf zegt, combinatie van Mope-rock (The Cure), post-punk (The Smiths), Americana (Ryan Adams) en Modern Alternative (The Killers). Liedje A  Whisper And She Takes Me doet ons het meeste denken aan Ryan Adams. Wie weet vinden we de rest op de gehele plaat?


Gobsmag EXTRA tips - part 12
Gobsmag EXTRA tips - part 10