Press "Enter" to skip to content
Extra tips on October 11th 2017

Gobsmag EXTRA tips – part 22

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Falcon Heart

Falcon Heart stuurde ons liedje Forever. Een klassieke folk-rocker. En daarnaast ook nog eens een van de 9 liedjes op debuutplaat Catch The Wind. Super uniek is het niet, daar zijn we eerlijk in. Maar met invloeden van Band of Horses en Fleet Foxes hebben de mannen en dame van Falcon Heart gewoon een meer dan prima liedje (en plaat!) afgeleverd. Perfect voor jaargetijden die worden gekenmerkt door vallende bladeren. Hey, dat komt goed uit!

2. Erik Fasten

Onze vrienden van het Zweedse Adore Music (want, onder andere Songs of Boda in stal, die trouwens een nieuwe plaat gaat droppen begin komend jaar) stuurden ons onlangs Erik Fasten. Kenden we niet, maar gezien de achtergrond (Zweeds en kwaliteitslabel) zou het vast wel goedkomen. Inspiratie uit Nick Drake en Elliott Smith maakten het compleet. En inderdaad, Lights Out is een klein, prachtig singer-songwriter liedje geworden.
”Lights out is one of those tunes who kind of wrote itself, I picked up the guitar one day and it was there.”

3. Colton Venner

Colton Venner stuurde ons liedje In My Skin. Wederom een klassiek singer-songwriter liedje, ditmaal iets meer in de sfeer van mensen als David Ramirez en Noah Gundersen. Jup, mooi dus.
Colton Venner komt overigens uit Dallas, Texas. Dat horen we niet echt, verwacht dus geen country en rodeo taferelen. En voor zover we kunnen zien doet hij het allemaal zelf. Van het uitbrengen van zijn EP (Chasing Storms) tot aan het verzorgen van zijn PR. En dat moeten we supporten, mensen!

4. Joseph & Maia

Het verhaal van Joseph & Maia is vrij bijzonder. Afkomstig uit Nieuw-Zeeland, maar al enige tijd bivakerend in Europa om naam te maken in de muziekindustrie. Dat komt omdat ze daar vrij hard gedropped zijn door Sony Music NZ. Op zoek naar meer geluk dus. Dat ging voortvarend, ze werden ze omarmd door onze eigen Dotan. Hij nam ze mee op tours en shows (7 layers o.a.) en zou hun album uitbrengen. Dat is gebeurt, alleen zonder enige vorm van promotie. Daarom proberen Joseph & Maia het vanaf nu maar weer zelf, zonder de boeven uit de industrie. En wat ze dan doen? Het opnemen van prachtige, 2-stemmige folk liedjes. Liefhebbers van Angus & Julia Stone en Noah Gundersen zitten goed!

5. Timshel

Timshel komt uit Finland, het land van Jari Litmanen. Of Petter, Patrick en Markus kunnen voetballen, dat weten we niet. Muziek maken echter, man man man. Neem nou liedje Morning Grace. Geïnspireerd op een kort verhaal van Tito Colliander (ja, daar hadden wij ook nog nooit van gehoord). Het liedje gaat over een man met ogen die nogal licht-gevoelig waren. Dus ging hij gehuld in donkere zonnebril, maar zijn wil om heldere dingen te zien was zo sterk, dat hij het gewoon maar riskeerde om blind te worden. Waar de beeldspraak precies heen gaat, dat weten we niet. Waar we wel verstand van hebben is muziek, en neem nou van ons aan dat Morning Grace gewoon een prachtig liedje is. Met een vleugje The National, bam!

6. Aurganic

Aurganic, een band die voorzichtig aan de weg aan het timmeren is op de underground blogs, stuurde ons liedje Invincible. We horen wat Grizzly Bear, Incubus en The Postal Service. En dan misschien iets meer aan de dromerige kant van het spectrum. Juist, Invincible is een erg fijn liedje. Dat liedje staat op Distant Echoes & Close Encounters, de plaat die ze eind vorige maand uitbrachten.
Wat we trouwens helemaal te gek vinden is hun band interest: “Turning knobs, making your heads bop.”. Zet Invincible op en laat het maar gebeuren.

7. The Desert

Man, liedje Soulmates van The Desert doet ons denken aan een mix tussen Groove Armada en Air. Oh, en Portishead niet te vergeten. Ofzoiets. Dromerig, hypnotiserend, lekker. Ok, The Desert is het project van Gina Leonard en Tom Fryer. Ze zijn nog niet zo lang bezig (Soulmates komt op hun debuut EP te staan), maar BBC radio is al aan boord. Kortom, wat ons betreft zijn alle ingredienten wel aanwezig om hoge ogen te gaan gooien. En laten ze nou uit Bristol komen. Wij noteren ze voor de volgende editie van Eurosonic.

 

Gobsmag EXTRA tips - part 23
Gobsmag EXTRA tips - part 21