Press "Enter" to skip to content
Extra tips on November 2nd 2017

Gobsmag EXTRA tips – part 26

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Young & Sick

Alweer een flinke tijd geleden schreven we over Young & Sick. Mister & Mississippi met peper in de reet.  Op basis van een paar nummers schreef zo ongeveer de hele blog-wereld over hem en bezocht hij SXSW en Coachella. Om maar iets te noemen. Young & Sick woont in LA, maar is gewoon een Nederlander. Nick van Hofwegen, om precies te zijn. Met Ojai heeft hij een nieuwe single uit. Het Mister & Mississippi is er wel uit, dansbaar is het nog steeds! Had zomaar een side-project van Broken Bells kunnen zijn. Bijvoorbeeld. In ieder geval: kudo’s voor de vocals, zoo lekker.

2. All The Luck In the World

Een heerlijk Iers bandje dat een paar jaar geleden al indruk maakte op een festival als Haldern, in Duitsland. Hun debuut dateert alweer uit 2014. Maar goed dat ze met Golden October nu eindelijk weer nieuw werk uit hebben. Een must-listen voor liefhebbers van ietwat dromerige singer-songwriter muziek. Of het nou Bear’s Den, James Vincent McMorrow of Ben Howard is. Je gaat hier van genieten, we promise!
Leuk detail, het liedje werd geschreven rondom de tijd van de debuutplaat. Daarover zeggen ze: “Golden October was written maybe 3 years ago, so it kind of serves as a time capsule to us. The inspiration and thought behind the song might no longer be as relevant in our lives, but it takes us back to when it was. The song is about accepting shortcomings and moving on positively, so in a ways that’s a nice reminder to have.” 

3. Victor Furbacken

Victor Furbacken, dat klinkt Scandinavisch. En hey, dat is het ook! Victor komt uit Zweden en stuurde ons liedje The River. Nee, geen Bruce Springsteen. Eerder een prachtig luisterliedje, voor liefhebbers van Damien Jurado en James Vincent McMorrow. Victor is trouwens geen onbekende in de, rijke, Zweedse muziek-scene. Zo werkte hij al met mensen als Daniel Norgren en Daniel Lemma. Het wachten is wat ons betreft op een gave film waar dit zo als soundtrack onder zou kunnen. Eind dit jaar verschijnt er trouwens nog een EP waar dit nummer op zal staan. We houden je op de hoogte!

4. New Luna

Manchester! Die plaatsnaam droppen doet het altijd goed op muzikaal gebied, maar New Luna komt er ook echt vandaan. En met Opinionated heeft deze upcoming band een, zoals ze zelf zeggen, krautrockachtige jam afgeleverd. Vreemd en lekker dus.

5. Beautifully Mad

Wat hebben Tom Waits, Betty LaVette en Sharon Jones met elkaar te maken? Beautifully Mad. Een duo bestaande uit songwriter Tony King en zangeres Nina Vox. Tony werd in 2014 uitgeroepen als Best Lyricist in de International Songwriting Awards. Een prijs die hij kreeg met steun van o.a. Tom Waits en Bernie Taupin. Nina Vox, op haar beurt, doet ons in nummer Silhouette sterk denken aan Betty LaVette en Sharon Jones. Juist, heerlijk nummer!

 

 

 

Written by Redactie