Press "Enter" to skip to content
Extra tips on January 6th 2018

Gobsmag EXTRA tips – part 28

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Tropic Harbour

Canada staat bekend om een hoop dingen, waaronder bijzonder fijne muziek. Mark Berg vormt daar geen uitzondering op. Afkomstig uit Edmonton en naar eigen zeggen volledig into dream-pop. En inderdaad, liedje Can’t Pretend is spannend, Mister & Mississippi-achtig. Of zoals ze het zelf omschrijven: The result: a levitating tincture!, a distillation of a pop pantheon that runs the course from Youth Lagoon and Wild Nothing all the way to Cocteau Twins and The Smiths.

2. Paul Garside

Paul Garside is een mysterie. Althans, we vonden het op zijn minst een uitdaging om meer over de beste man te weten te komen. Hij stuurde ons alleen liedje Psychic Powers, geen bio, geen social media links. Niks. Naja, het gaat tenslotte om de muziek. En Psychic Powers is een prima klein popliedje. Laid-back stem, mooi verhaal. Ja, we zetten de haard aan en draaien hem nog een keertje.

3. Riverthieves

Niet helemaal ons genre, maar we werden er toch een beetje vrolijk van. Best wel vrolijk, zelfs. We hebben het over (i’m not going drinking in) Georgetown. Een liedje van de Canadezen van Riverthieves. Een grammy zal het denk ik niet worden, maar soms is dat ook helemaal niet nodig.

4. Sea Girls

One of the most reliable new bands for penning these instant indie-disco, festival ready anthems. En man, de mannen van Sea Girls hadden gelijk. Wat een catchy liedje, dat Heavenly War. En dat wordt nog eens bevestigd door BBC Radio 1, waar ze werden uitgeroepen als one to watch voor 2018. De boodschap is overgekomen, we gaan ze in de gaten houden. En krijg je geen genoeg van de sound, luister dan ook eens naar voorgaande singles Lost en Call Me Out en What For? 

5. Dominy

Leather Jacket Song, van Dominy is catchy. Niet diep of ontroerend, maar gewoon enorm dansbaar. De man achter Dominy is John Dominy, uit Philadelphia. Na een aantal jaren solo op pad te zijn geweest vond hij het in 2016 tijd om uit te breiden. Dat deed hij met gitarist Michael Youngkin, keyboard-speler Alex Dominy en drummer Zak Iannitelli. Samen maken ze iets wat ze zelf omschrijven als southern rock infused with surf vibes. Prima omschrijving en bovenal, prima liedje!

6. ContraNova

We houden van liedjes met blazers. Angel’s Wings van ContraNova is dan exact waar we naar op zoek zijn. Op de site van de band staat als bandbio een interview met zichzelf. Vonden we een leuke invalshoek. Sean Craypo houdt er namelijk niet van om in de derde persoon over zichzelf te schrijven. Sean schrijft de muziek en liedjes in principe zelf, en zoekt dan passende muzikanten om het geheel op te nemen. Zo blijf je flexibel. Anyway, tijd voor blazers!

 

Gobsmag EXTRA tips - part 29
Gobsmag EXTRA tips - part 27