Press "Enter" to skip to content
Extra tips on January 13th 2018

Gobsmag EXTRA tips – part 29

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Into The Ark

Straight To Your Door, zo heet het liedje dat de Britten van Into The Ark ons stuurden. En vandaaruit zo je huiskamer in. Deze Hozier-achtige akoestische soulvolle ballad. Wie Into The Ark dan is? Dane Lloyd en Taylor Jones. Uit Blackwood, Zuid Wales. Zoals dat wel vaker gaat kwamen ze er na hun eerste ontmoeting achter dat ze een passie voor muziek en optreden deelden. En laten ze nou ook beiden begenadigd zanger en songwriter zijn. En zie hier, Into The Ark. Grootste inspiratie voor de mannen is overigens Otis Redding, dat verklaart de soul. Hem horen zingen is het voelen van de pijn en emotie. Sluiten we ons helemaal bij aan!

2. Ole Anders Walseth

Ole Anders Walseth, dat klinkt Scandinavisch. En dat klopt. Ole komt uit Noorwegen. Liedje Death on the Horizon klinkt wat obscuur. Het is echter een prima singer-songwriter liedje. Qua songwriting doet het ons wel wat aan landgenoot Moddi denken. En het totale liedje heeft wel iets van Eddie Vedder weg. Juist, prima liedje!

3. Welfare

Welfare is een nieuw project van Pat Whelan (of eigenlijk Padraig Whelan). Hij leeft tegenwoordig in de wildernis van Wales. En dit is naar eigen zeggen terug te horen in de folky sounds van liedje Sadie. Dat liedje werd overigens opgenomen hoog in de Italiaanse Alphen, en staat op Ep Silent Other. Folk, bergen en silent zijn inderdaad woorden die te binnen schieten. Prima luisterliedje voor de donkere dagen!

4. Steepsol

Steepsol make met One Life een liedje over het feit (denken we) dat men maar 1 leven heeft. Maar ironisch genoeg volgt het liedje het perspectief van iemand die daar niet in gelooft. Anyway, bluesy (haast Auerbach-achtige) ondertonen en een meer dan prima in het gehoor liggende stem. Inclusief viool! Dat is Steepsol.

5. Matthew James Aylett

Een liedjessmid, zo noemt Matthew James Aylett zich. Townes van Zandt, Cohen en Dylan behoren tot zijn inspiratiebronnen, in ieder geval voor wat betreft lyrics. En dat horen we terug, zeker in liedje Past Goodbye. Oh, en hadden we al gezegd hoe fijn de mondharmonica is?

6. Mt. Joy

1,5 jaar geleden tipten we je Mt. Joy. Astrovan scoorde destijds een 7,8Vers van de pers, voor liefhebbers van Josh Ritter, Boy & Bear en Anthony D’Amato. Een album is er nog (steeds) niet, maar met jenny Jenkins wel een nieuw fijn nummer. We krijgen al weer zin in de zomer!

7. Joe Marson

Joe Marson maakt singer-songwriter muziek die we tegenwoordig wel meer horen, van Hozier bijvoorbeeld. Tikkeltje soulvol, catchy. Uniek is het dus niet enorm, maar wel gewoon lekker. Erg lekker. Neem nou liedje This Is Magic. Daar kun je toch gewoon niet op stil blijven zitten?

8. Okies

Canada staat garant voor erg lekkere muziek. De lijst is ogenschijnlijk eindeloos, en daar voegen we Okies graag aan toe. Liedje Summer Sun klinkt wat anders dan anders, met name door de ietwat geknepen vocals. Maar hey, wat zou het. We vinden hem erg catchy en krijgen zowaar zin in de zomer. We kunnen, tot die tijd, debuutalbum Aylmer van harte aanbevelen.

9. Micky James

Micky James zegt zelf in het genre gritty glam rock ‘n roll te passen. Dat zal best, wij weten het niet. We vinden liedje Give It To Me Straight echter enorm catchy. Jake Bugg in zijn beginjaren, bijvoorbeeld. Een gezonde dosis Britrock dus, voor deze Amerikaan. Sluiten we af met wat Micky er zelf over te zeggen heeft: “I wanted to take pieces of nostalgia and give it a contemporary twist”, explains James. Successfully taking his vision and turning it into a reality, James’ music has been resonating with listeners.

10. Earthquake Lights

En tot slot blijven we nog even hangen in een wat retro sound. Ditmaal van Earthquake Lights. Liedje Choke ’em Up klinkt agressiever dan het is. Invloeden van Black Keys zijn wat ons betreft wel heel duidelijk. Meest recente album dateert van 2012, maar met Choke ’em Up kunnen we dus weer uitkijken naar iets nieuws. Afgaande op de eerste single zeggen wij: laat de rest maar komen!

 

Gobsmag EXTRA tips - part 30
Gobsmag EXTRA tips - part 28