Gobsmag EXTRA tips – part 29
Meer! Meer! Meer!


Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. En omdat we op ons Scorebord maar plek hebben voor 5 liedjes per week, geven we je in de categorie Gobsmag Tips een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Into The Ark

Straight To Your Door, zo heet het liedje dat de Britten van Into The Ark ons stuurden. En vandaaruit zo je huiskamer in. Deze Hozier-achtige akoestische soulvolle ballad. Wie Into The Ark dan is? Dane Lloyd en Taylor Jones. Uit Blackwood, Zuid Wales. Zoals dat wel vaker gaat kwamen ze er na hun eerste ontmoeting achter dat ze een passie voor muziek en optreden deelden. En laten ze nou ook beiden begenadigd zanger en songwriter zijn. En zie hier, Into The Ark. Grootste inspiratie voor de mannen is overigens Otis Redding, dat verklaart de soul. Hem horen zingen is het voelen van de pijn en emotie. Sluiten we ons helemaal bij aan!

2. Ole Anders Walseth

Ole Anders Walseth, dat klinkt Scandinavisch. En dat klopt. Ole komt uit Noorwegen. Liedje Death on the Horizon klinkt wat obscuur. Het is echter een prima singer-songwriter liedje. Qua songwriting doet het ons wel wat aan landgenoot Moddi denken. En het totale liedje heeft wel iets van Eddie Vedder weg. Juist, prima liedje!

3. Welfare

Welfare is een nieuw project van Pat Whelan (of eigenlijk Padraig Whelan). Hij leeft tegenwoordig in de wildernis van Wales. En dit is naar eigen zeggen terug te horen in de folky sounds van liedje Sadie. Dat liedje werd overigens opgenomen hoog in de Italiaanse Alphen, en staat op Ep Silent Other. Folk, bergen en silent zijn inderdaad woorden die te binnen schieten. Prima luisterliedje voor de donkere dagen!

4. Steepsol

Steepsol make met One Life een liedje over het feit (denken we) dat men maar 1 leven heeft. Maar ironisch genoeg volgt het liedje het perspectief van iemand die daar niet in gelooft. Anyway, bluesy (haast Auerbach-achtige) ondertonen en een meer dan prima in het gehoor liggende stem. Inclusief viool! Dat is Steepsol.

5. Matthew James Aylett

Een liedjessmid, zo noemt Matthew James Aylett zich. Townes van Zandt, Cohen en Dylan behoren tot zijn inspiratiebronnen, in ieder geval voor wat betreft lyrics. En dat horen we terug, zeker in liedje Past Goodbye. Oh, en hadden we al gezegd hoe fijn de mondharmonica is?

6. Mt. Joy

1,5 jaar geleden tipten we je Mt. Joy. Astrovan scoorde destijds een 7,8Vers van de pers, voor liefhebbers van Josh Ritter, Boy & Bear en Anthony D’Amato. Een album is er nog (steeds) niet, maar met jenny Jenkins wel een nieuw fijn nummer. We krijgen al weer zin in de zomer!

 

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op