Press "Enter" to skip to content
Extra tips on February 16th 2018

Gobsmag EXTRA tips – part 31

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Neaptide

This is arguably the heaviest song off of our EP. Please enjoy. Zo begonnen de heren van Neaptide hun betoog over liedje Lead Boots. Superheavy vinden we het niet, maar hey, wat maakt het uit. Lead Boots is namelijk een prima song. Energiek, Brits. En daar moeten we het bij laten, we kunnen online namelijk weinig vinden over de heren. Dus laten we de muziek spreken.

2. Jimmy

Soms is het leven niet zo moeilijk. Jimmy stuurde ons liedje Jimmy. Jimmy is an embodiment of the wilder side that each of us suppresses daily, the alter ego that we keep hidden out of fear, expectations, denial, and social pressure. Zo, dat is een aardig statement. En we snappen het wel. Jimmy haalt invloeden bij mensen als David Bowie, maar klinkt wel een stuk vrolijker.

3. The Titos

Weer zo’n band waar niet veel over te vinden is, die geen bio hebben, maar wel een te gek liedje uitbrachten. Ditmaal is het de beurt aan The Titos met single IDWTBA. Soulvol, Mick Jagger, Wilco. Yes, hij staat hier al een tijdje op repeat.

4. Grayson Word

Geloof het of niet, weer een tamelijk anonieme artiest met een heerlijk liedje. Grayson Word. Poppier dan de vorige, maar nog steeds best wel soulvol. Grayson is overigens pas 17 jaar en bracht vorige week met Different Kind of Free zijn eerste EP uit. Veelbelovend, als je het ons vraagt.

5. Rio Galcier

We houden van akoestische tracks, zeker als ze zo mooi zijn als Ballerina van Rio Galcier. Het doel van de opname was een intieme en empathische sfeer neerzetten. Volledig gelukt, vinden we. Liefhebbers van verhalen zitten helemaal goed. En mocht je nou meer willen, dan ben je aangewezen op wat content op YouTube. Spotify geeft geen hits (no pun intended) terug. Jammer

6. D+R

Prima bandnaam, D+R. We kunnen eigenlijk alleen vinden dat D+R uit New York komt. Wie het zijn en waarom ze muziek maken, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat liedje As We Stand in the Sun donker en duister klinkt. Lou Reed meets Nick Cave?

7. INDOLORE

Op magische plekken gebeuren magische dingen. Dat bewijst INDOLORE met liedje Still Can Not Believe. Een half jaartje geleden vertrok hij naar IJsland, Reykjavik om precies te zijn. Daar bracht hij twee door in de befaamde studio’s van Sigur Rós. Dat leverde een plaat op Love Letters from Eylenda. Daarop vinden we naast Still Can Not Believe nog 6 andere prachtige liedjes. Scandinavische vibe, piano. Moonface meets Sufjan. Kortom, helemaal prima!

8. Mammoth Indigo

Mammoth Indigo komt uit Richmond, Virginia. Ze staan op het punt om een plaat uit te brengen, Wilt. Van die plaat komt liedje Flowers in the Basement. En omdat we dat een enorm prettige track vinden, lees jij er vandaag hier over. Zo simpel kunnen dingen zijn. Het begint is rustig, dromerig, maar na een minuut of 2 gaan de remmen los. Vinden we mooi, dat contrast. Oh, en volgende maand zijn ze 1 van de duizenden acts of SXSW. Dus wie weet gaat 2018 hun jaar worden. We hopen het van harte.

9. Sean Christopher

Video’s hoeven we zo complex te zijn. Dat bewijst Sean Christopher. Hij loopt gedurende 4 minuut 32 achteruit op een achterafweggetje in Frankrijk. En terwijl hij dat doet speelt hij wat gitaar en zingt hij zijn liedje A Thousand Hues. Prachtig in al haar eenvoud. Tussendoor komt er zelfs nog een auto voorbij. Deed ons denken aan mannen als Nick Mulvey en Luke Sital-Singh. Overigens groeide Sean op in Nederland, studeerde hij af aan Codarts, woont hij inmiddels in Bristol en is hij getekend door Zweeds label Dumont Dumont (RY X, Charlie Cunningham). Toch een beetje trots!

Written by Bas